AllBrine nr1

Pekelen is een van de oudste methoden om voedsel te conserveren. Tegenwoordig nog steeds toegepast maar vooral voor de smaak, malsheid, sappigheid en structuur.

Pekelen is een van de oudste methoden om voedsel te conserveren. Tegenwoordig nog steeds toegepast maar vooral voor de smaak, malsheid, sappigheid en structuur.

Wat is Pekelen? 

Inleggen of blootstellen aan een pekelmix welke voornamelijk bestaat uit zout. Oorspronkelijk bedoeld om te conserveren. Tegenwoordig vooral toegepast omdat men de smaak en structuur van gepegelde producten waardeert. 

Wat is AllBrine? 

Een kant en klaar pekelproduct dat pekelen makkelijk maakt, thuis of in een professionele keuken. AllBrine is een milde pekel dus vooral geschikt om een gepekelde smaak en structuur te bereiken.  

Pekelen met AllBrine is niet bedoeld om te conserveren zoals bedoeld in klassieke recepten. Complexere equilibrium pekelsessies en gecompliceerde charcuterie is voor specialisten. Daarvoor is AllBrine te mild. 

Wat is het verschil tussen AllBrine Nr.1 en AllBrine Color? 

Er is maar één verschil; Zeezout vs Kleurzout. 


Gebruik: Zouten, droog pekelen, nat pekelen of injecteren.

Onmisbaar bij: barbecue, grill, warm roken, koud roken, en meer.

Geschikt voor: vis, vlees, gevogelte, groenten en meer.

Bijvoorbeeld: steak, gerookte zalm, wild, kip, gevogelte, runder brisket, rookvlees, pulled pork, ribs, etc.

Zeezout, suiker, SELDERIJ, ui, wortel, jeneverbessen, komijn (natuurlijk gesteriliseerd), MOSTERD, peper, prei, piment, venkelzaad, chili, laurier.

Anders dan keukenzout (dat voornamelijk uit natriumchloride bestaat) bevat zeezout geen jodium maar mineralen als magnesiumchloride, natriumsulfaat, calciumchloride en magnesiumbromide

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:AllBrine nr1
Uw waardering