Burgers

Barbecueën met een heerlijke hamburger 

In onze maatschappij is de hamburger niet meer weg te denken. Niet alleen buiten de deur worden ze gegeten, maar ook thuis bakken we de burgers graag. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk en snel te bereiden, zowel in de pan als op de barbecue. Ze zijn los te eten of te combineren met een broodje en diverse garnituren en sauzen. Kortom, een echt feestje op je bord.

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Wildburger Edelhert en Wild Zwijn Bekijk Product
    Wildburger Edelhert en Wild Zwijn
    5.95
    Niet op voorraad
  2. Bio kalfs burgers Bekijk Product
    Bio kalfs burgers
    3.96 4.40
  3. Hamburgers Wild Zwijn Bekijk Product
    Hamburgers Wild Zwijn
    Waardering:
    100%
    6.99
  4. Kaas ui burgers Bekijk Product
    Kaas ui burgers
    Waardering:
    100%
    1.89
per pagina

 

Burgers op de BBQ


Ondanks dat de burgers ook prima te bereiden zijn in de koekenpan, bereiden vele mensen ze ook graag op de BBQ. Bij een goede vleesbarbecue kunnen de heerlijke burgers dan ook niet ontbreken. De liefde voor burgers is niet te ontkennen, vrijwel iedereen lust ze en is er weg van. 

Het voordeel van barbecues is de hoge temperatuur. Ze worden loeiheet waardoor het vlees niet gekookt wordt, maar echt gegrilld en gebakken. En dit proef je!
Grill beide kanten van de burger totdat deze mooi bruin zijn en een krokant korstje hebben. 

Lekkere hamburgerrecepten!


Uiteraard zijn de burgers los te eten, maar je kunt ze ook goed verwerken in diverse gerechten. Hier een aantal gerechten waarbij de lekkere hamburgersmaak nog beter tot zijn recht komt:

1. Broodje hamburger


Dit klassieke recept met een burger en een broodje stamt uit Amerika en is vaak terug te vinden in diverse fastfoodketens. Het recept is geheel naar wens aan te passen. Kies een broodje, beleg deze met het lekkerste stukje vlees en verrijk het met de gewenste garnituren en sauzen. 

2. Burgers met gebakken uien


Deze heerlijke combinatie is zeker de moeite waard om uit te proberen. Zowel de burgers als de uien zijn te bereiden in een koekenpan of op een barbecue. De gebakken uien voegen een gekarameliseerde smaak toe aan het stukje vlees.

De runderburger


Rundvlees wordt het meest gebruikt voor de productie van burgers. De runderburgers worden dus gemaakt van rundvlees, het vlees van een koe, stier of os. In Nederland komt het rundvlees van diverse soorten vlees- en melkkoeien. 
Runderburgers worden gemaakt door het vlees te malen en vervolgens af te drukken in een ronde en afgeplatte vorm. Runderburgers staan bekend om hun malsheid, sappigheid en sterke smaak.

De biologische varkensburger


Burgers kunnen ook gemaakt worden van varkensvlees. Het is één van de meest gegeten vleessoorten in Nederland en Europa. Varkensvlees is iets minder mals en sappig dan rundvlees en de smaak van het vlees hangt erg af van het gekregen veevoer. Kwalitatief goed voer en goede leefomstandigheden voor de varkens heeft dus zeker invloed op de uiteindelijke smaak van het varkensvlees.
Biologische varkensburgers staan dan ook gegarandeerd voor een goede smaak. De burgers zijn namelijk op een biologische manier geproduceerd. Dat wil zeggen dat de varkens genoeg leefruimte hebben, kwalitatief goed voer krijgen en bijvoorbeeld niet extra hormonen toegediend krijgen. Deze kwaliteit van leven is dan ook terug te vinden in de heerlijke smaak van de biologische varkensburgers.

De reeburger/tartaar


Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een reeburger gemaakt van het vlees van een ree. De ree behoort tot het grofwild en is in heel Nederland te vinden. Vaak wordt het reevlees geassocieerd met de herfst, maar ook in de zomer is het te verkrijgen. Reevlees heeft een zachte smaak en is mals, sappig en kortdradig. 
Naast de reeburger, is dit vlees afkomstig van het wild ook te nuttigen als tartaar. Tartaar is fijngehakt vlees dat op verschillende manier te bereiden is. De structuur van tartaar is verfijnd en je kunt het zowel rauw eten als gebakken. Het vlees moet echter niet te lang gebakken worden om te voorkomen dat het droog wordt.

De kalfsburger


Dan de kalfsburger. Naast rundvlees, varkensvlees en reevlees, kunnen burgers ook bereid worden met kalfsvlees. Dit vlees is afkomstig van jonge runderen onder de twaalf maanden oud. Kalfsvlees is dus als het ware rundvlees, maar valt wel in een aparte categorie. Kenmerkend aan kalfsvlees is het kleine vetrandje waardoor het stuk vlees lekker sappig blijft tijdens het bakken. Kalfsvlees is mals en sappig net zoals rundvlees, maar heeft een fijnere structuur en een zachtere smaak. 

 

De Wild zwijn burger

Het wild zwijn mag bij ons in het veld het hele jaar door geschoten worden. Dit betekent dat wij hier het hele jaar lekkere hamburgers van kunnen maken. Wild zwijn heeft geen typische uitgesproken wildsmaak maar is juist wat zachter van smaak. Omdat het wild zwijn al wat vetter is van zichzelf hoeven wij alleen nog maar wat lekkere kruiden toe te voegen aan deze overheerlijke hamburgers. Hamburgers van echt scharrelwild, want wist je dat een zwijn op een nacht zo 10 km wandelt? Dat proef je terug in de malse en sappige hamburgers.


Hamburger weetjes


Hamburgers hebben het uiterlijk van een schijf gebakken of gegrild vlees. Hiervoor wordt meestal rundvlees gebruikt, maar dit hoeft niet. Het stuk vlees kan namelijk ook afkomen van kalveren en varkens. Het uiterlijk van de schijf stamt waarschijnlijk af van de Mongolen, die het stuk vlees bewaarden tussen hun paard en het zadel om het mals genoeg te maken om rauw te kunnen eten. Burgers worden vaak gelijk in verband gebracht met een broodje, omdat dit een veelvoorkomende manier is waarop het gegeten wordt. De naam verwijst echter terug naar de stad Hamburg, waar rond 1600 het stukje vlees licht werd gebakken waarna deze bereiding bekend werd als de 'hamburgstijl'. 


Er zijn dus genoeg mogelijkheden om te barbecueën met burgers. Makkelijk te bereiden, goed de combineren met andere ingrediënten en bovendien vol van smaak. Op een echt BBQ-feestje horen burgers dus zeker van de partij te zijn!