Blog & Recepten
- Jager&Boer
- 31 okt 2022
-
1157views
Romige stoof van gemengd wildpoulet, cider en Macaire-aardappels
Romige stoof van gemengd wildpoulet, cider en Macaire-aardappels
De gemengde wildpoulet van Jager en Boer bestaat uit stukjes ree, wild zwijn en hert. Maak er bijvoorbeeld eens een romig stoofpotje mee. Dit recept is feestelijk en bevat een ...
- Jager&Boer
- 26 okt 2022
-
1080views
In 10 tips de lekkerste wildstoof op tafel!
Wildstoof is comfortfood, vooral in de herfst en winter. Niet alleen oma’s maken de meest heerlijke stoofpot. Jager en Boer heeft diverse soorten wildpoulet voor een stoof. Met deze tien tips maak jij ook de lekkerste wildstoof zelf!
 ...
- Jager&Boer
- 24 okt 2022
-
105views
Hertengehaktballen met spruitenstamppot
Hertengehaktballen met spruitenstamppot
Waarschijnlijk heb je weleens gehaktballen van rundvlees of varkensvlees gegeten en wellicht ook van kipgehakt. Maar probeerde je ook al eens gehaktballen van hertengehakt? Het is misschien minder voor de hand...
- Jager&Boer
- 10 okt 2022
-
398views
Oosterse stoof met lamsvlees en zoete aardappel
Oosterse stoof met lamsvlees en zoete aardappel
Wij Hollanders denken bij stoofvlees al snel aan de zwaardere stoofpotten met wild of rundvlees, heerlijk verwarmend en een typisch gerecht voor de herfst of winter. Je kunt echter ook heerlijke ...
- Jager&Boer
- 29 sep 2022
-
1589views
Stoofvlees van wild
Stoofvlees van wild
De herfst en winter zijn bij uitstek geschikt voor een heerlijke stoofpot. Een warm stoofpotje van wild bijvoorbeeld. Heerlijk zoals het huis zich vult met de geur van kruiden!
Voor dit recept gebruiken we ECHT wild van de ...
- Jager&Boer
- 26 sep 2022
-
49views
Overheerlijk broodje edelhertenbiefstuk met uienchutney
Overheerlijk broodje edelhertenbiefstuk met uienchutney
Een broodje warm vlees wordt extra bijzonder met een biefstuk van edelhert, vlees dat rechtstreeks afkomstig is van de Veluwe. Deze edelherten hebben vrij rondgelopen en zijn het ...
- Jager&Boer
- 22 sep 2022
-
206views
Edelhertenbiefstuk met risotto, champignons en appel
Edelhertenbiefstuk met risotto, champignons en appel
Met de overgang naar de herfst mogen de heerlijke wildgerechten niet op tafel ontbreken. Toch zijn sommige mensen terughoudend met het bereiden van wild. Bang om het te verpesten? Of is het ...
- Jager&Boer
- 19 sep 2022
-
48views
Tamme eendenborst met homemade pruimenchutney
Tamme eendenborst met homemade pruimenchutney
Eend is een echte klassieker en doet het altijd goed bij de maaltijd. Rijk van smaak en heerlijk sappig. Veel malser dan bijvoorbeeld kipfilet en dat komt door de vetrand die eendenborst heeft. Door die ...
- Jager&Boer
- 13 sep 2022
-
29views
Zomerse stamppot met verse worst van wild zwijn
Zomerse stamppot met verse worst van wild zwijn
Met deze stamppot hinken we op twee seizoenen. De stamppot van rucola en zongedroogde tomaten smaakt naar de zomer. De verse worst van wild zwijn is echter een hele duidelijke hint naar de herfst en ...
- Jager&Boer
- 6 sep 2022
-
87views
Herfstsalade met hertencarpaccio en vijgen
Herfstsalade met hertencarpaccio en vijgen
Ons wordt vaak de vraag gesteld: “Hoe smaakt vlees van hert?”. Vergeleken met andere wildsoorten is hertenvlees zacht en mild van smaak, een beetje nootachtig. Het is mager vlees, fijn van ...