Tamme of wilde eendenborst?

Tamme of wilde eendenborst?

De eendenborst die je bij Jager&Boer koopt is van tamme eend. Maar wat is het voordeel van tamme eendenborst ten opzichte van wilde eendenborst? De tamme eendenborst is het hele jaar verkrijgbaar, dit in tegenstelling tot de wilde eendenborst doordat eenden alleen in bepaalde periodes bejaagd mogen worden. Een bijkomend voordeel van de tamme eendenborst is dat het wat zachter van smaak is dan de veel overheersender wilde variant. Hierdoor is de tamme eendenborst toegankelijker en zal de smaak onder een breder publiek gewaardeerd worden. Tot slot is de tamme eendenborst iets vetter dan de eendenborst van een wilde eend en ook dat komt de smaak weer ten goede.

 

De smaak van tamme eendenborst

Zoals we al noemden is de eendenborst breed toegankelijk vanwege zijn zachte en milde smaak. Het vlees zelf is mager, maar het laagje vet dat op een van de zijdes van de eendenborst zit, zorgt voor de verfijnde structuur. Qua vorm lijkt de eendenborst veel op kipfilet, echter heeft eendenborst zijn welbekende vetlaag en is eendenborst ook minder vlak qua smaak dan kipfilet. Bij een goede bereiding is het vlees niet droog of taai, maar juist heerlijk mals.

 

Tamme eendenborst bereiden

Zoals je van Jager&Boer gewend bent, hebben we de beste tamme eendenborsten voor jou geselecteerd. Deze kwalitatief prachtige eendenborsten zijn voorzien van mooie vetlaag. Snijd de vetlaag zeker niet weg, want hij zorgt namelijk voor een heerlijke smaak én het maakt de bereiding kinderlijk eenvoudig. Eendenborstfilet kun je op vele manieren bereiden, namelijk door te roken, stoven of braden. Onze favoriet is toch wel gebakken, waarbij je een deel van de vetlaag van de tamme eendenborst laat wegsmelten en de filets bakt in het vrijgekomen vet.

 

Natuurlijk koop je tamme eendenborst bij Jager&Boer

Zin gekregen in tamme eendenborst of wil je eendenborst serveren aan je gasten bij een feestelijk diner? Dan ben je voor tamme eendenborst van excellente smaak bij Jager&Boer aan het juiste adres. Bestel jouw tamme eendenborstfilets online of kom naar de winkel!

Bekijk ook ons heerlijke recept met tamme eendenborst hier!

Gerelateerde berichten
  1. Eendenborst met rode kool Eendenborst met rode kool Zoetzure rode kool is een ideaal gerecht bij wilde eend of gans. Maak een flinke pan, want je blijft er van eten en de volgende dagen wordt het alleen maar lekkerder. De smaken hebben dan de tijd om op elkaar in te werken.
  2. Wilde eend uit de oven Wilde eend uit de oven Zet eens wat feestelijks voor twee op tafel met wilde eend! Wilde eend is wat sterker van smaak dan tamme eend en tevens wat minder vet. Wintergroenten uit de oven en een mooie Merlot of Pinot noir maken dit gerecht helemaal af!
  3. Tamme eendenborst met homemade pruimenchutney Tamme eendenborst met homemade pruimenchutney
Gerelateerde producten