Wild zwijn procureur uit de oven

Wild zwijn procureur uit de oven

Vlees van wild zwijn, of everzwijn, kun je eigenlijk net zo bereiden als varkensvlees. Hoewel vlees van wild in zijn algemeenheid magerder is dan gewoon vlees, omdat ze meer beweging krijgen en zelf voorzien in hun eten, heeft het vlees van wild zwijn veel meer smaak. En het is perfect om langzaam te garen.

Procureur van wild zwijn is afkomstig uit de nek van het zwijn, een mooi stuk vlees dat goed doorregen is met vet. Van wild zwijn procureur maak je met een low&slow bereiding heerlijke pulled boar of een mooi braadstuk uit de oven. 

 

Wat heb je nodig:

 • 1 kg wild zwijn procureur
 • 1 sinaasappel
 • Olijfolie
 • Gember
 • Verse takjes tijm
 • 125 ml witte wijn
 • Peper
 • Zout

Zorg dat de wild zwijn procureur op kamertemperatuur is door hem minimaal een uur van te voren uit de koelkast te halen. Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg de wild zwijn procureur in een ovenschaal of braadslee.

Verdeel wat olijfolie over de wild zwijn procureur heen. Boen vervolgens de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de sinaasappel uit. Rasp ook zo’n 2-3 cm van de gember. Wrijf de procureur in met de geraspte schil van de sinaasappel, de geraspte gember, peper en zout.

Schenk het sinaasappelsap en de witte wijn bij de wild zwijn procureur in de braadslee. Verdeel de takjes tijm over het vlees. Dek het geheel af met aluminiumfolie – zo blijft het vocht goed behouden – en schuif de wild zwijn procureur in de oven. Laat de wild zwijn procureur nu 6 tot 7 uur garen tot het vlees botermals is. Snijd in mooie plakken of trek het met twee vorken uit elkaar voor een broodje pulled boar!

Eet smakelijk!

 

Gerelateerde berichten
 1. Wild zwijn bout Wild zwijn bout Een hele bout uit de oven, aan het spit of van de barbecue is een feest voor het oog. Met zo'n groot stuk vlees waan je ook jezelf als een wilde.
 2. Straffe Wildzwijnstoof Straffe Wildzwijnstoof
 3. Wild zwijn rollade Wild zwijn rollade Wild zwijn heeft geen bijzonder uitgesproken wildsmaak, is onzettend veelzijdig en een stuk magerder dan varkensvlees. Dit recept met wild zwijn rollade van écht wild, is ideaal voor een feestelijke avond!
 4. Wild zwijn rugfilet Wild zwijn rugfilet De rugfilet is een van de meest ultieme stukjes vlees van het wild zwijn.  
Gerelateerde producten