Maak je eigen rub en glace voor zoete of pittige spareribs
Ons favoriete gerecht van de barbecue – en van vele mensen met ons – zijn spareribs! Je hebt er wel wat tijd voor nodig, want ze zijn het lekkerst met een low & slow bereiding (en voor wie minder tijd heeft zijn er voorgegaarde en gemarineerde spareribs!), maar dan kun je ook echt
Typisch Frans BBQ-gerecht: brochettes!
Wat zeker niet mag ontbreken op een Franse barbecue zijn brochettes. De Fransen maken de brochettes, oftewel spiesjes, met allerlei verschillende vleessoorten. Van rundvlees tot kip en van varken tot eend. Breng de Franse vakantievibes naar je bord met brochettes de bavette, de canard, de poulet ou de porc
Pittige platgeslagen burger: de kip smashburger!
De smashburger is afkomstig uit, hoe kan het ook anders, Amerika! Bij een smashburger wordt een bal gehakt op een hete plaat geplaatst en vervolgens met een spatel stevig platgedrukt, waardoor de burger wordt samengeperst en er een dunne, knapperige korst ontstaat. Dit zorgt voor een intense smaak
Kaas ui burger voor comfy food cravings
Soms heb je van die dagen, dan is het tijd voor comfy food. Een heerlijk dikke hamburger is dan DE oplossing! Sowieso is een vette burger altijd een goed idee. Je kunt ons er in ieder geval voor wakker maken. De kaas ui burgers die we in dit recept gebruiken zijn super snel klaar, en hebben weinig
Iberico burgers met teriyakisaus en verse ananas
You hate it or you love it: ananas op je burger! Maar met dit recept hebben we zelfs de haters binnen ons team weten te overtuigen: Iberico burgers met teriyakisaus en verse ananas. Deze burgers van Iberico varkens zijn heerlijk sappig zoals we van Iberico vlees gewend zijn en krijgen door de honing
Tomahawk: de steak der steaks
met behulp van dit stap-voor-stap kookfilmpje wordt het een gegarandeerd succes!
De steak der steaks is toch wel de tomahawk. De tomahawk steak is een indrukwekkend stuk vlees met zijn stoere bot en intense smaak. Het bot wordt zorgvuldig schoongemaakt, waardoor een lang handvat ontstaat dat lijkt op een tomahawk-
Bavette op de barbecue bereid je zo
met behulp van dit stap-voor-stap kookfilmpje maak je er een gegarandeerd succes van!
Een bavette steak, ook wel flank steak genoemd, is een prachtig stukje vlees van het dikste gedeelte van de vang van de koe. Misschien ken je het ook wel als vanglap of vinkelap. En hoewel het wordt geschaard onder 'vergeten
Longhaas is een stukje rundvlees dat in de vergetelheid is geraakt, maar wat ons betreft meer aandacht verdiend! De longhaas is een v-vormige werkspier van het rund dat de longen laat bewegen. Het is goed dooraderd en daardoor erg vol van smaak. Je kunt de longhaas als biefstuk bakken, maar ook in de oven of op de barbecue bereiden. Met dit recept
<p>De makkelijkste én lekkerste spiesjes maak je natuurlijk helemaal zelf. Een van onze favorieten is een spiesje met stukjes kipfilet afgewisseld met blokjes rauwe ham. We gebruiken hiervoor graag onze antibioticavrije kipfilet van Gildehoen. De kippen hebben een goed leven gehad en dat proef je. Een blokje rauwe ham ertussen voor een zoute
Een echte Amerikaanse klassieker voor op de barbecue zijn MOINK balls: goed gekruide gehaktballetjes die zijn ingewreven met een barbecuerub en omwikkeld met spek. Na een tijdje garen barbecuesaus erover en klaar zijn de MOINK balls. Maar je kunt deze heerlijk smaakvolle balletjes ook omtoveren tot fantastische burgers. Dit is hoe je dat doet