4 GRATIS BURGERS MET UI EN KAAS T.W.V. 6.75 BIJ BESTEDING VANAF 30.-

Biefstuk van ree met rode portsaus

Biefstuk van ree met rode portsaus

Biefstuk is lekker, maar biefstuk van ree is uiterst zalig! Heel fijn van structuur en delicaat van smaak doordat reeën veel beweging krijgen en leven in de vrije natuur. Dat proef je echt! Biefstuk van ree wordt gesneden uit de platte of bovenbil van het dier en is een van de meest smakelijke stukjes vlees. Deze biefstuk is afkomstig van reeën die hebben geleefd in vrijheid op de Veluwe en heeft net als al het andere wild dat je bij Jager&Boer koopt, het keurmerk ECHT wild.

Wil je weten hoe lang je een reebiefstuk moet bakken?

De perfect bereide reebiefstuk maak je als volgt. Heerlijk met rode portsaus!

1.       Haal de biefstuk 1 uur voor bereiding uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.

2.       Dep de biefstukken met keukenpapier droog.

3.       Neem een ruime koekenpan of braadpan waarin de reebiefstukken de ruimte hebben.

4.       Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Zorg dat de pan goed heet is.

5.       Leg de biefstukken van je af in de pan om te voorkomen dat het vet op je spat.

6.       Schroei de biefstukken aan beide kanten dicht.

7.       Voeg een klont boter toe aan de pan.

8.       Bak de reebiefstukken aan ongeveer 5 minuten gaar. Keer halverwege.

9.       Bestrooi met peper en zout.

10.   Wikkel de reebiefstukken in aluminiumfolie en laat nog zo´n 15 minuten rusten.

 

De perfecte rode port saus die je bij de reebiefstuk kunt serveren, maak je zo:

1.       Breng de port aan de kook.

2.       Voeg de fond en tijm toe.

3.       Laat ongeveer de helft inkoken.

4.       Haal de reebiefstukken uit de pan en voeg het portmengsel toe aan de bakresten van de biefstuk.

5.       Laat het geheel nog een paar minuten inkoken.

6.       Voeg de honing toe en verkruimel de plak ontbijtkoek boven de pan.

7.       Roer goed door tot er een dik geheel ontstaat. Eventueel kun je de staafmixer gebruiken om de saus tot een egaal geheel te pureren.

8.       Serveer de portsaus bij de reebiefstukken.

9.       Genieten!

 

200 ml rode port

100 ml wildfond

3 takjes verse tijm

1 el honing

1 plak ontbijtkoek

 

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. De perfecte reebiefstuk De perfecte reebiefstuk De maand mei is voor de jager de maand waarin het beheer op de reebok, ook wel meibok genoemd, van start gaat. Ree is volgens ons het mooiste en meest malse stukje wild. Lees hier hoe je de perfecte reebiefstuk bakt!
  3. Wild snacken Wild snacken
Gerelateerde producten