Biefstuk van ree met rode portsaus

Biefstuk van ree met rode portsaus

Biefstuk van ree met rode portsaus

Biefstuk is lekker, maar biefstuk van ree is uiterst zalig! Heel fijn van structuur en delicaat van smaak doordat reeën veel beweging krijgen en leven in de vrije natuur. Dat proef je echt! Biefstuk van ree wordt gesneden uit de platte of bovenbil van het dier en is een van de meest smakelijke stukjes vlees. Deze biefstuk is afkomstig van reeën die hebben geleefd in vrijheid op de Veluwe en heeft net als al het andere wild dat je bij Jager&Boer koopt, het keurmerk ECHT wild.

 

Reebiefstuk

Dit heb je nodig voor de perfecte reebiefstuk:

Reebiefstuk

Olijfolie

Een klont boter

Peper en zout

Aluminiumfolie


De perfect bereide reebiefstuk maak je zo:

Haal de biefstuk 1 uur voor bereiding uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.

Dep de biefstukken met keukenpapier droog.

Neem een ruime koekenpan of braadpan waarin de reebiefstukken de ruimte hebben.

Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Zorg dat de pan goed heet is.

Leg de biefstukken van je af in de pan om te voorkomen dat het vet op je spat.

Schroei de biefstukken aan beide kanten dicht.

Voeg een klont boter toe aan de pan.

Bak de reebiefstukken aan ongeveer 5 minuten gaar. Keer halverwege.

Bestrooi met peper en zout.

Wikkel de reebiefstukken in aluminiumfolie en laat nog zo'n 15 minuten rusten.

Heerlijk met rode portsaus!

 

Rode port saus

Dit heb je nodig voor de rode port saus:

200 ml rode port

100 ml wildfond

3 takjes verse tijm

1 el honing

1 plak ontbijtkoek

 

De perfecte rode port saus die je bij de reebiefstuk kunt serveren, maak je zo:

Breng de port aan de kook.

Voeg de fond en tijm toe.

Laat ongeveer de helft inkoken.

Haal de reebiefstukken uit de pan en voeg het portmengsel toe aan de bakresten van de biefstuk.

Laat het geheel nog een paar minuten inkoken.

Voeg de honing toe en verkruimel de plak ontbijtkoek boven de pan.

Roer goed door tot er een dik geheel ontstaat. Eventueel kun je de staafmixer gebruiken om de saus tot een egaal geheel te pureren.

Serveer de portsaus bij de reebiefstukken.

 

Geniet van de biefstuk van ree met rode portsaus! Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Rugfilet Ree
Rugfilet Ree
28.99
Bekijk product
Bout Ree
Bout Ree
59.90
Bekijk product
Poulet Ree
Poulet Ree
15.45
Bekijk product
Biefstuk Ree
Biefstuk Ree
9.99
Bekijk product