NU GRATIS KOGELBIEFSTUK VAN DE BLONDE D'AQUITAINE CA. 200 G T.W.V. 6.40 BIJ BESTEDING VANAF 20.-

Bistecca alla Fiorentina

De koningin onder de Italiaanse vleesgerechten: Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina, de koningin onder de Italiaanse vleesgerechten: een T-bone steak die wordt gebakken op een grill en vuurrood in reepjes wordt geserveerd.

Bistecca alla Fiorentina is afkomstig uit Florence en bijna net zo oud als de stad. Het werd voor het eerst gemaakt toen de familie Medici nog aan de macht stond en staat bekend om de luxueuze uitstraling. Traditioneel wordt het gerecht gemaakt van vlees van het Chianina of Maremmana-ras, maar wij raden je liever een prachtig en vergelijkbaar lokaal runderras aan, onze MRIJ runderen. T-bone steaks zijn van nature een stuk groter dan een standaard biefstukje, waardoor je het waarschijnlijk zal moeten delen met je tafelgenoten.

Wat heb je nodig:
- T-bone steak van het MRIJ rund
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Citroenpartjes
- Optioneel: verse rozemarijn

 

Voordat je begint is het belangrijk om het vlees een half uur op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm een grillpan of barbecue op hoog vuur en besprenkel het vlees met een beetje olijfolie, peper en zout. Grill het vlees aan beide zijden gedurende 5 minuten en voeg eventueel een takje rozemarijn toe aan de pan. Het vlees moet echt nog goed rood van binnen zijn en de buitenkant bijna crispy. Wil je het vlees niet te rood? Laat het dan nog 10 minuutjes in een op 100 graden voorverwarmde oven nagaren. Laat de steak 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd het dan in reepjes tegen de draad in. Hier lees je hoe dat moet. Serveer de steak op een mooie houten plank met partjes citroen en deel het vlees met je tafelgenoten.

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
  1. Reversed sear picanha Reversed sear picanha De picanha is het populairste stuk vlees voor op de BBQ in Zuid-Amerika en dan met name Brazilië. Maar ook in Nederland wordt dit mooie stuk vlees steeds populairder! In Nederland wordt het verkocht onder de naam staartstuk. Picanha heeft een mooie
  2. Brisket op de BBQ Brisket op de BBQ Voor de echte BBQ-fanaat! Ook wel bekend als klapstuk of borststuk. Heerlijk om lekker lang te garen op de barbecue of in de oven.
  3. Sukade op de BBQ Sukade op de BBQ Sukade is niet alleen ideaal om te stoven, maar kan ook als een steak worden gegrild! Sukade wordt op deze manier ook wel flat iron steak genoemd. Superlekker!
  4. REVERSED SEAR - BBQ TECHNIEK REVERSED SEAR - BBQ TECHNIEK
Gerelateerde producten