Buikspek op Oosterse wijze

Buikspek op Oosterse wijze

Buikspek is een veelzijdig en erg smaakvol stuk varkensvlees, en de laatste jaren steeds populairder. En terecht! De varkensbuik is een vrij vet deel van het varken en daarom heerlijk mals, sappig en barstensvol smaak. Buikspek is vooral geschikt om lekker lang te marineren en hierna in zijn geheel te bereiden. Wij gaan voor een Oosterse marinade en bereiding in de oven, of op de BBQ natuurlijk!

Benodigdheden:

Mooi stuk buikspek zonder zwoerd (ongeveer 1 kilo of naar keuze)
Kernthermometer

Voor de marinade

2 tenen knoflook
15 ml sojasaus
25 gr rietsuiker
15 ml ketjap manis
15 ml droge sherry
30 gr honing vloeibaar
30 ml hoisinsaus
zout & peper

Buikspek is een veelzijdig en erg smaakvol stuk varkensvlees, en de laatste jaren steeds populairder. En terecht! De varkensbuik is een vrij vet deel van het varken en daarom heerlijk mals, sappig en barstensvol smaak. Buikspek is vooral geschikt om lekker lang te marineren en hierna in zijn geheel te bereiden. Wij gaan voor een Oosterse marinade en bereiding in de oven, of op de BBQ natuurlijk!

Meng alle ingrediënten voor de marinade en breng deze op smaak met zout en peper. Leg de buikspek op een snijplank met de vetlaag naar boven en snijd een ruitpatroon in het vet tot op het vlees. Hierdoor kan de marinade lekker in het vlees trekken. Leg de buikspek in een schaal, doe de marinade erbij en wrijf deze goed in het vlees.
Laat het een nacht in de marinade staan en masseer het vlees geregeld. Laat het vlees de volgende dag goed uitlekken.

Zet de oven op 125C en laat de varkensbuik een paar uur lekker slow garen tot een kerntemperatuur van 70 graden. Hierna kun je evt. de grillfunctie nog 15 min. aanzetten. Laat je vlees hierna onder aluminiumfolie 10 minuten rusten voor een optimale smaak!

Als je deze mooie 'pork belly' toch liever buiten op de BBQ bereidt, volg dan de volgende stappen:

Stook de barbecue aan en maak het gereed voor indirect grillen. Houd een werktemperatuur aan van ongeveer 125℃. Leg de buikspek met de vetrand naar boven op de bbq. Laat de buikspek langzaam garen tot het een kerntemperatuur van 70℃ heeft bereikt. Smeer ondertussen de buik geregeld in met de overgebleven marinade. Zodra het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt, stook je de bbq wat op. Grill vervolgens de buikspek, zodat het rondom krokant wordt.

Niet normaal zo lekker!!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Buikspek zonder zwoerd
Buikspek zonder zwoerd
19.99
Bekijk product