Buikspek op Oosterse wijze

Buikspek is een veelzijdig en erg smaakvol stuk varkensvlees, en de laatste jaren steeds populairder. En terecht! De varkensbuik is een vrij vet deel van het varken en daarom heerlijk mals, sappig en barstensvol smaak. Buikspek is vooral geschikt om lekker lang te marineren en hierna in zijn geheel te bereiden. Wij gaan voor een Oosterse marinade en bereiding in de oven, of op de BBQ natuurlijk!

Benodigdheden:

Mooi stuk buikspek zonder zwoerd (ongeveer 1 kilo of naar keuze)
Kernthermometer

Voor de marinade

2 tenen knoflook
15 ml sojasaus
25 gr rietsuiker
15 ml ketjap manis
15 ml droge sherry
30 gr honing vloeibaar
30 ml hoisinsaus
zout & peper

Buikspek is een veelzijdig en erg smaakvol stuk varkensvlees, en de laatste jaren steeds populairder. En terecht! De varkensbuik is een vrij vet deel van het varken en daarom heerlijk mals, sappig en barstensvol smaak. Buikspek is vooral geschikt om lekker lang te marineren en hierna in zijn geheel te bereiden. Wij gaan voor een Oosterse marinade en bereiding in de oven, of op de BBQ natuurlijk!

Meng alle ingrediënten voor de marinade en breng deze op smaak met zout en peper. Leg de buikspek op een snijplank met de vetlaag naar boven en snijd een ruitpatroon in het vet tot op het vlees. Hierdoor kan de marinade lekker in het vlees trekken. Leg de buikspek in een schaal, doe de marinade erbij en wrijf deze goed in het vlees.
Laat het een nacht in de marinade staan en masseer het vlees geregeld. Laat het vlees de volgende dag goed uitlekken.

Zet de oven op 125C en laat de varkensbuik een paar uur lekker slow garen tot een kerntemperatuur van 70 graden. Hierna kun je evt. de grillfunctie nog 15 min. aanzetten. Laat je vlees hierna onder aluminiumfolie 10 minuten rusten voor een optimale smaak!

Als je deze mooie 'pork belly' toch liever buiten op de BBQ bereidt, volg dan de volgende stappen:

Stook de barbecue aan en maak het gereed voor indirect grillen. Houd een werktemperatuur aan van ongeveer 125℃. Leg de buikspek met de vetrand naar boven op de bbq. Laat de buikspek langzaam garen tot het een kerntemperatuur van 70℃ heeft bereikt. Smeer ondertussen de buik geregeld in met de overgebleven marinade. Zodra het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt, stook je de bbq wat op. Grill vervolgens de buikspek, zodat het rondom krokant wordt.

Niet normaal zo lekker!!

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. Chili Beans Chili Beans Een heerlijk chili beans. Met het biologische varkensvlees van Jager&Boer. Een makkelijk te maken gerecht vol smaak!
  3. Cote de boeuf reverse sear methode Cote de boeuf reverse sear methode Deze keer is met het mooie vlees van het biologische Galloway rund. Met zijn mooie dooradering heeft dit vlees super veel smaak en ziet er ook nog eens prachtig uit!
  4. Zoete spareribs van de BBQ Zoete spareribs van de BBQ
Gerelateerde producten