Chimichurri

Ingrediënten:
- 100 ml olijfolie
- 5 teentjes knoflook, geperst
- halve witte ui, gesnipperd
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 chillipeper fijngesneden (met of zonder zaadjes) 
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 2 eetlepels verse oregano
- 10 gram verse peterselie
- zout en peper

Bereiding:
Snij alle ingrediënten fijn en roer alles goed door elkaar. Je kan het ook allemaal in de keukenmachine gooien tot het een gelijke mix is. Maar ga niet te lang door, chimichuri is volgens ons het lekkerst als het wat grover is.

Voeg zout en peper toe naar eigen smaak. Laat een paar uur in de koelkast staan voordat je het gaat gebruiken. De smaak wordt er zeker beter van.

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. Chili Beans Chili Beans Een heerlijk chili beans. Met het biologische varkensvlees van Jager&Boer. Een makkelijk te maken gerecht vol smaak!
  3. Cote de boeuf reverse sear methode Cote de boeuf reverse sear methode Deze keer is met het mooie vlees van het biologische Galloway rund. Met zijn mooie dooradering heeft dit vlees super veel smaak en ziet er ook nog eens prachtig uit!
  4. Zoete spareribs van de BBQ Zoete spareribs van de BBQ