NU GRATIS 2 BBQ RUNDER SPIESJES T.W.V. 4.63 BIJ BESTEDING VANAF 20.-

De perfecte rib eye steak

De perfecte rib eye steak

De rib eye steak is een prachtig gemarmerde rundersteak voor de echte liefhebber! Door deze marmering (dooradering van vet) is de steak super mals en heeft het ontzettend veel smaak met tegelijkertijd een lekkere bite. De rib eye vind je aan de voorkant van de rug van het rund en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende doordat de voorkant van het rund minder gespierd is, hierdoor is het malser. Onze rib eye komt van onze lokale runderboer Rob, zijn prachtige Blonde d'Aquitaines lopen op de grens van Zwolle lekker buiten.

 

Dit heb je nodig:

- rib eye steak

- roomboter

- peper

- zout

 

Zo maak je het:

De rib eye steak is lekker om rare/medium rare te bakken. Hiervoor is het belangrijk dat je de steak minimaal een uur van tevoren uit de koelkast haalt om hem op kamertemperatuur te laten komen.

Wanneer je aan de slag gaat is het van belang dat wanneer je de steak goed droog dept met keukenpapier. Bestrooi de steak daarna met wat zout en peper en je bent klaar om hem lekker te bereiden in de pan.

Zorg dat de pan goed is heet is en smelt een flinkte klont roomboter. Wanneer de belletjes van de boter zijn verdwenen kan de rib eyer de pan in. Bak je rib eye aan beide kanten mooi goudbruin. Wanneer je een vleesthermometer hebt kun je even de temperatuur checken, is de rib eye 50 graden dan kan hij uit de pan.

Laat je steak voor je aanvalt nog even rusten in alumiumfolie. Genieten!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
  1. REVERSED SEAR - BBQ TECHNIEK REVERSED SEAR - BBQ TECHNIEK
  2. Rib roast op de BBQ Rib roast op de BBQ Rib roast wordt in de V.S. 'prime rib' genoemd, omdat dit stuk gesneden wordt uit de 'primal', daar waar de mooiste steaks zitten! 
  3. Bistecca alla Fiorentina Bistecca alla Fiorentina
  4. Vitello Tonnato Vitello Tonnato
Gerelateerde producten