Duif met doperwtjes

Duif met doperwtjes

Houtduif is bijzonder lekker van smaak en zeer geschikt om even
te braden in de koekenpan met een fijne selectie aan groenten.

 

Benodigdheden:
4 duiven
60 gram boter
2 dl droge witte wijn
500 gram erwten
1 sjalotje in ringen
1 dl room
peper en zout
1 bosje peterselie
Granaatappelpitjes
Sao van een halve citroen

Bereiding:
Braad de duiven aan in de boter. Voeg de wijn toe en laat zachtjes stoven. Zorg ervoor dat de boutjes onderop in de pan liggen. Braad het borstvlees rosé. De boutjes kunnen wat langer, snijd ze eventueel los. Kook de erwten met weinig zout beetgaar. Fruit het sjalotje in de boter, voeg de erwten toe. Maak af met granaatappelpitjes en peterselie. Haal de duiven uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Schenk de room bij het braadvocht en laat inkoken. Voeg naar smaak peper en zout toe en maak het geheel af met wat citroensap.

Serveertip:
Duif op het bord schikken, erwtjes ernaast.
Ook lekker om te serveren met een aardappel gekookt in de schil.

 

Bron: Wild, het beste scharrelvlees komt van de jager van Ronald Timmermans.

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Houtduif
Houtduif
8.75