Nu GRATIS Rundercarpaccio t.w.v. 5.95 bij besteding vanaf 20.-

Een winters broodje wildburger

Weergaven
Een winters broodje wildburger

Een winters broodje wildburger

Een snel broodje hamburger met de smaak van winter: dat is deze burger van wild zwijn en hert met appel en zuurkool. De zuurkool maakt het fris terwijl de appel zorgt voor een warme zoete smaak. De mosterdmayonaise geeft een beetje pit en de plakjes ontbijtspek maken het tot een heerlijk hap. Lekker voor op een luie zondag, of gewoon door de week. Het kost namelijk weinig moeite om deze burgers van prachtig wild van de Veluwe te bereiden.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 wildburgers

4 hamburgerbroodjes

125 gr zuurkool

Ontbijtspek

2 appels

2 rode uien

70 gr mayonaise

25 gr mosterd

Olijfolie

Aardappelpartjes

Platte peterselie

 

Zo maak je het:

Boen de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis. Schil de appels niet. Snij de appels horizontaal in dunne plakjes zodat er ronde appelschijven ontstaan. Pel de rode uien en snijd ook die in ronde ringen.

Meng de mayonaise met de mosterd en zet apart tot serveren.

Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en bak hierin de appelschijven en uienringen. Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken. Bak in het zelfde vet de zuurkool even aan.

Verhit in een andere pan een beetje olie en bak hierin de wildburgers rondom bruin. Elke kant heeft maar een paar minuten nodig. Bak ook de stukjes ontbijtspek mee.

Leg de hamburgerbroodjes even onder de grill zodat ze bruin en knapperig zijn.

Leg vervolgens op de onderste helft van de broodjes een of twee schijfjes appel. Daarbovenop komen de rode uien ringen en een beetje zuurkool. Dan komen daar de wildburgers en twee plakjes spek op. Tot slot een klodder mosterdmayonaise, wat platte peterselie en we sluiten af met de bovenkant van het hamburgerbroodje.

Serveer er aardappelpartjes bij.

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
Warm en gezellig in deze tijd van het jaar, met de hele familie om tafel met een heerlijk geurende en bij de herfst kleurende jagersstoofschotel van wildpoulet met wintergroenten. Want het oog wil immers ook wat...
Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden...
Een hele bout uit de oven, aan het spit of van de barbecue is een feest voor het oog. Met zo'n groot stuk vlees waan je ook jezelf als een wilde...
Alles voor de perfecte hamburger! Of je ze nu voorgevormd en gekruid koopt of ze helemaal zelf bouwt, alles kan en alles mag! Wij hebben alles in huis voor de perfecte hamburger van gehakt tot burgers tot sla en de ideale sauzen. Hieronder een recept met een twist. Heerlijk, al zeggen we het zelf! Probeer het zelf maar eens...   Ingrediënten...
Gerelateerde producten
Jager&Boer olijfolie extra virgin
Jager&Boer olijfolie extra virgin
8.95