Eendenborst met rode kool

Eendenborst met rode kool

Zoetzure rode kool is een ideaal gerecht bij wilde eend of gans. Maak een flinke pan, want je blijft er van eten en de volgende dagen wordt het alleen maar lekkerder. De smaken hebben dan de tijd om op elkaar in te werken.

 

Benodigdheden:
4 eendenborsten
1 rode kool
2 rode ui
150 gram boter
4 el lichtbruine suiker
4 goudreinetten
200 gram cranberry's
0,5 liter rode wijn
Sap van 1 sinaasappel
2 tl koekkruiden
10 jeneverbessen
2 el bassamicoazijn
Peper en zout

Bereiding:
Snijd de rode kool in reepjes en de ui in halve ringen. Fruit de ui in een deel van de boter en voeg de rode kool toe. Strooi de suiker erover. Rasp de appels erboven. Voeg cranberry's, wijn, sinaasappelsap en specerijen toe. Laat 2 uur pruttelen onder af en toe omscheppen. Voeg de balsamico toe.

Braad de eendenborsten gedurende 20 minuten in de boter onder voortdurend bedruipen. Daarna even laten rusten.

Leg hierna de eendenborst op de kool en dien direct op met bijv. zelfgemaakte aardappelpuree, genieten!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!