
Als je opzoek bent naar een heerlijke gefrituurd hapje voor bij een borrel of een spannende sportwedstrijd, dan moet je echt eens fried chicken proberen! Fried chicken, oftewel gefrituurde kip, vinden wij het lekkerst met heerlijk zachte kippendijen van Gildehoen. Kippendij blijft namelijk sappiger dan wanneer je gewone kipfilet gebruikt.
Dit heb je nodig:
500 gr kippendijen van Gildehoen
400 ml karnemelk
1 el Het Blauwe Huis biologische paprikapoeder
2 tl uienpoeder
2 tl Het Blauwe Huis biologische knoflookpoeder
2 tl zout
1 tl peper
250 gr bloem
Pan om in te frituren
Zo maak je het:
Snij de kippendijen in grove stukken en laat dit zo’n 3 tot 4 uur weken in de karnemelk.
Nadat de kip zijn tijd in de karnemelk heeft gehad, kun je de frituurpan gaan opwarmen tot 175 graden.
Meng vervolgens alle specerijen door de bloem. Voor de afwisseling kun je de specerijen ook eens vervangen voor Baharat kruiden van Jonnie Boer.
Wentel de kip door het bloem/specerijenmengsel en zorg dat de kipstukken goed bedekt zijn. Eventueel kun je de kip voor een tweede keer door de melk en de bloem halen.
Frituur nu de kip. Na zo’n 4-5 minuten is de kip klaar. Haal de fried chicken met een schuimspaan uit de pan en laat het uitlekken op een bord waarop je een stukje keukenpapier hebt gelegd.
Smullen maar!