Geschnetzeltes

Geschnetzeltes

Met simpele filetlapjes maak je de lekkerste gerechten, zoals het Oostenrijkse 'Geschnetzeltes'. 
Geschnetzeltes betekent letterlijk 'in reepjes gesneden vlees', in dit geval heerlijk malse biologische filetlapjes van varken. Voeg hier champignon/roomsaus aan toe en je hebt een simpele en snelle, maar superlekkere maaltijd!


Benodigdheden:


250 gr. varkensfiletlapjes
250 gr. champignons
1 dl. (slag)room
1 ui
4 el. droge, witte wijn
1 el. boter
1 kruidenbouillonblokje
2 tl. citroensap

 

Snipper de ui, snijd de filetlapjes in dunne reepjes en de champignons in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op een hoog vuur in een paar minuten bruin. Bak hierna de ui en de champignons ca. 3 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan over en voeg al roerend de wijn, het citroensap en de room toe. Kook de saus hierna op een klein vuurtje in ca. 3 minuten in. Breng het gerecht zo nodig op smaak met zout en peper. Heerlijk met pasta of rijst en een frisse salade. Guten Appetit!

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!