Nu GRATIS Mini Varkensrillettes bij elke bestelling!

Jachtschotel

Weergaven
Jachtschotel

Jachtschotel

De oorsprong van dit gerecht is eigenlijk al vrij makkelijk te herleiden uit naam, wanneer de jager thuis kwam van een dag hard werken stond er vaak een echte jachtschotel voor hem klaar. Een voedzame en stevige maaltijd met aardappelpurree en lekker stoofvlees. In plaats van stooflappen kun je ook gaan voor bijvoorbeeld gehakt, ook erg lekker en hier ben je wat minder tijd aan kwijt.

Wat heb je nodig:
- 2 uien
- 750 g Galloway stooflappen
- 100 g ongezouten roomboter
- 100 ml runderfond
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 20 g kerriepoeder
- 1 kg vastkokende aardappel
- 200 ml halfvolle melk
- 2 Goudreinette appels
- 50 g paneermeel

De bereiding:
Snipper de uien fijn en snijd de stooflappen in mooie stukken. Verhit de heft van de boter in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de uien goudgeel aan. Voeg hier het vlees aan toe en bak dit rondom mooi bruin. Schenk de rundvleesfond hier bij en voeg ook de laurier, kruidnagels, kerriepoeder en de gemalen peper naar smaak aan toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel in zo'n 45-50 minuten gaar worden, roer af en toe door.

Schil ondertussen de aardappels en kook deze in een klein bodempje wat met wat zout met de deksel op de pin. Na circa 20 minuten koken zijn de aardappels mooi gaar en kun je ze afgieten. Verwarm vervolgens de melk. Stamp de aardappelen met de ander helft van de boter en de warme melk fijn tot een mooi glad geheel. Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd ze vervolgens in plakken.

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een mooie ovenschaal in. Vul de ovenschaal met een laagje aardappelpurree, een laagje vlees en een laagje appelschijfjes. Herhaal dit nog twee keer zodat er van elke soort 3 laagjes zijn. Bestrooi het geheel vervolgens met panneermeel en verdeel de rest van de boter erover. Zet de schotel in het midden van de oven en verwarm nog ca. 30 minuten tot het gaar is.

Genieten!

Gerelateerde berichten
Sukade is niet alleen ideaal om te stoven, maar kan ook als een steak worden gegrild! Sukade wordt op deze manier ook wel flat iron steak genoemd. Superlekker...
Vitello Tonnato Vitello Tonnato is echt een typisch Italiaans voorgerecht, super makkelijk te maken (in nog geen 15 minuten) en zo lekker! Trakeer je gasten en jezelf met een heerlijk broodje vitello tonnato bij de lunch of als fantastisch voorgerecht! Wat is vitello tonnato eigenlijk? Simpel. Dat is het. Want als er een volk op de wereld is dat ...
Mexicaanse kipdrumsticks uit de oven Met kipdrumsticks van antibioticavrije Gildehoen weet je zeker dat je een eerlijk en gezond product in handen hebt. Maar kip klaar maken zonder dat het droog wordt, vinden sommige mensen een uitdaging. Met dit recept uit de oven houd je de kip heerlijk sappig en mals. De Mexicaanse gekruide kipdrumsticks bereid...
Snelle sticky kipborrelsticks Een van de lekkerste én snelste producten van kip zijn onze kipborrelsticks van antibioticavrije Gildehoen. Je eet ze zo uit het vuistje, lekker als borrelhap, avondsnack of met frietjes en een salade als maaltijd. Wel vraagt deze sticky variant met maple syrup om een servetje, of twee!   Dit heb je ...
Gerelateerde producten
Bio Boeren melk -  1 liter
Bio Boeren melk - 1 liter
2.30