Nu GRATIS Mini Varkensrillettes bij elke bestelling!

Kippenlevers met Stroganoffsaus

Weergaven
Kippenlevers met Stroganoffsaus

Kippenlevertjes zijn ontzettend veelzijdig en verrassend lekker. Probeer dit ouderwetse orgaanvlees eens met een heerlijke Stroganoffsaus!

 

 

Wat heb je nodig voor 4 pers:
roomboter 
500 gram kippenlevers
1 ui
3 teentjes knoflook 
1 rode paprika
1 bakje champignons
1/2 courgette
1 blikje tomatenpuree
1 el paprikapoeder
200 ml. slagroom
tabasco
wodka
worcestershire saus
runderbouillon (1 blokje)

Wat moet je doen:
Bestrooi de kippenlevers met bloem, bak ze in 8 minuten gaar in de boter en bewaar ze op een bord. Laat hierna boter smelten in dezelfde pan en fruit hierin de ui en knoflook en even later de champignons, paprika en courgette. Houd het deksel op de pan en laat lekker pruttelen tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheut wodka toe en laat het even doorwarmen, zodat de alcohol verdampt. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en bouillon toe en laat lekker pruttelen. Hierna kan de room erbij en laat het geheel even aan de kook komen.
Breng je saus op smaak met tabasco, de worcestershire saus en zout en peper. Dan de kippenlevers en weer bij en nog even laten pruttelen. Smullen!

 

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
Coq au vin met kippendijen Voor het traditioneel Franse recept Coq au vin kun je in principe alle delen van de kip gebruiken, of zelfs een hele kip. Wij gaan voor kippendijen van onze Gildehoen, heerlijk zacht, dus perfect om te stoven! Benodigdheden: 8 kippendijen400 gr. (kastanje)champignons 400 gr. sjalotten4 takjes verse tijm250 gr. ...
Gildehoen Kippendijen met knoflook en wijn op Spaanse wijze Vandaag maken we onze favoriete Spaanse variant, heerlijke Gildehoen Kippendijen met knoflook en een scheutje witte wijn, lekker als tapas bij de borrel of in combinatie met bijvoorbeeld rijst als avondmaaltijd. Gildehoen kippendijen is één van onze meest verkochte kipproducten, dit ...
Mexicaanse kipdrumsticks uit de oven Met kipdrumsticks van antibioticavrije Gildehoen weet je zeker dat je een eerlijk en gezond product in handen hebt. Maar kip klaar maken zonder dat het droog wordt, vinden sommige mensen een uitdaging. Met dit recept uit de oven houd je de kip heerlijk sappig en mals. De Mexicaanse gekruide kipdrumsticks bereid...
Gemarineerde kipspiesjes met ham De makkelijkste én lekkerste spiesjes maak je natuurlijk helemaal zelf. Een van onze favorieten is een spiesje met stukjes kipfilet afgewisseld met blokjes rauwe ham. We gebruiken hiervoor graag onze antibioticavrije kipfilet van Gildehoen. De kippen hebben een goed leven gehad en dat proef je. Een blokje ...