Kippenlevers met Stroganoffsaus

Kippenlevers met Stroganoffsaus

Kippenlevertjes zijn ontzettend veelzijdig en verrassend lekker. Probeer dit ouderwetse orgaanvlees eens met een heerlijke Stroganoffsaus!

 

 

Wat heb je nodig voor 4 pers:
roomboter 
500 gram kippenlevers
1 ui
3 teentjes knoflook 
1 rode paprika
1 bakje champignons
1/2 courgette
1 blikje tomatenpuree
1 el paprikapoeder
200 ml. slagroom
tabasco
wodka
worcestershire saus
runderbouillon (1 blokje)

Wat moet je doen:
Bestrooi de kippenlevers met bloem, bak ze in 8 minuten gaar in de boter en bewaar ze op een bord. Laat hierna boter smelten in dezelfde pan en fruit hierin de ui en knoflook en even later de champignons, paprika en courgette. Houd het deksel op de pan en laat lekker pruttelen tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheut wodka toe en laat het even doorwarmen, zodat de alcohol verdampt. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en bouillon toe en laat lekker pruttelen. Hierna kan de room erbij en laat het geheel even aan de kook komen.
Breng je saus op smaak met tabasco, de worcestershire saus en zout en peper. Dan de kippenlevers en weer bij en nog even laten pruttelen. Smullen!

 

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!