Lamsrack uit de oven

Wie Pasen zegt, zegt lamsvlees! Met lam kun je alle kanten op, maar met dit makkelijke ovenrecept kan het echt niet mis gaan. 

Benodigdheden 2 pers:

Lamsrack van ongeveer 400 gram
4 takjes verse rozemarijn
4 takjes verse tijm
2 teentjes knoflook
grof zeezout en zwarte peper
boter of margarine

Snijd de bovenkant van het lamsrack kruislings in met een mes en bestrooi deze rijkelijk met peper en zout. Steek twee takjes rozemarijn voorzichtig in het vlees.
Smelt een flinke klont boter in de pan en bak het lamsvlees tot het aan weerszijden mooi bruin gekleurd is. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met boter. Leg de bruingekleurde lamsrack in de ovenschaal. Plet de teentjes knoflook en leg deze samen met de overige takjes rozemarijn en tijm in de ovenschaal en op het vlees.
Zet de oven nu op 160°C, leg bovenop de lamsrack nog een extra klontje boter en gaar het lamsvlees 10-15 minuten in het midden van de oven. Houd een kerntemperatuur aan van 50°C voor rood/rosé en 55°C voor rosé/medium.
Haal het vlees uit de oven, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat het nog 10-15 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Voor de BBQ'ers: breng de temperatuur van je barbecue naar ongeveer 200ºC. Grill eerst het lamsvlees direct boven de kolen, zodat het vlees rondom mooi bruin is. Breng hierna de kerntemperatuur indirect tot 50-55ºC, afhankelijk van de gewenste garing. Laat het tevens nog 10-15 min. rusten onder aluminiumfolie.

Overheerlijk met asperges!

 

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. Chili Beans Chili Beans Een heerlijk chili beans. Met het biologische varkensvlees van Jager&Boer. Een makkelijk te maken gerecht vol smaak!
  3. Cote de boeuf reverse sear methode Cote de boeuf reverse sear methode Deze keer is met het mooie vlees van het biologische Galloway rund. Met zijn mooie dooradering heeft dit vlees super veel smaak en ziet er ook nog eens prachtig uit!
  4. Zoete spareribs van de BBQ Zoete spareribs van de BBQ
Gerelateerde producten
  1. Lamsrack Eko
    Lamsrack
    Vanaf € 16,90