Lamsrack van de barbecue

Lamsrack van de barbecue

Lamsrack van de barbecue

Biologisch lamsvlees is een van de beste producten van de Nederlandse groene weiden. De lammeren genieten dagelijks van een grote variatie aan gras, planten en kruiden. Het lamsvlees van EcoFields dat je bij ons koopt is biologisch en heeft het 3-sterren Beter Leven Keurmerk. De smaak is voortreffelijk. En het mooie van dit gerecht is; het is een eitje om te maken met dit recept!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

2 lamsracks

Diverse takjes verse kruiden zoals oregano, rozemarijn en tijm

10 el olijfolie

1 citroen

2 tenen knoflook

Peper en zout

 

Zo maak je de lamsrack van de barbecue:

Begin ruim op tijd, zodat de kruiden goed in de lamsrack kan trekken. Maak een marinade van de kruiden en de olijfolie waarbij je de takjes en steeltjes van de kruiden verwijderd en de blaadjes fijn hakt. Rasp de knoflook en voeg die toe aan de marinade. Rasp de schil van de citroen en pers hem daarna uit. Ook dit voeg je toe aan de marinade. Roer alles goed door. 

Plaats vervolgens de lamsrack in een ruime schaal of braadslee. Bestrooi de lamsrack met peper en zout en smeer ze daarna in met de marinade. Laat het geheel minstens twee uur in de koelkast staan.

Haal daarna de lamsrack op tijd uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen. Je kunt ondertussen de barbecue klaarmaken om indirect te garen. Lamsrack kan het beste op een lage temperatuur worden bereid. Wanneer de lamsrack een kerntemperatuur van zo’n 58 graden heeft bereikt is het vlees gaar. Laat het daarna nog een kwartiertje rusten.

Lekker met hasselback aardappelen uit de oven.

Geniet van de lamsrack van de barbecue!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Lamsrack
Lamsrack
21.56 23.95