NU GRATIS KOGELBIEFSTUK VAN DE BLONDE D'AQUITAINE CA. 200 G T.W.V. 6.40 BIJ BESTEDING VANAF 20.-

Lente lamsburgers van Francesca Kookt

Ze is dol op eten en maakt de meest heerlijke maaltijden, maar wel die door iedereen (ja echt iedereen!) te bereiden zijn: Francesca kookt. Ze houdt van bijzonder simpel waarbij ze met prachtige producten eenvoudig iets op tafel weet te zetten. En die combinatie van eenvoudig en goed, daar houden wij ook van!

Francesca ging met onze biologische lente lamsburgers aan de slag en maakte er een heerlijk recept mee. Deze lente burgers zijn gemaakt van biologisch lamsvlees en hebben een 3-sterren Beter Leven Keurmerk. Dat betekent dat de lammeren hebben geleefd onder de beste omstandigheden, met plantaardig voedsel, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging. Iets dat wij belangrijk vinden.

En dan nu aan de slag met het recept. Wij hebben de burgers al voor je gekruid, dus het kost je weinig tijd of moeite om ze te bereiden.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 komkommer 

Halve rode ui 

Rijstazijn

400 gr diepvries doperwten

7 takjes munt

4 takjes basilicum

4 el olijfolie extra vierge

Halve citroen

zwarte peper

zeezout

4 lente lamsburgers (per 2 verpakt)

4 hamburgerbroodjes

80 gr feta

 

Bereiding:

Haal de lamsburgers alvast uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dep ze droog. 

Snij van de komkommer, bijvoorbeeld met een kaasschaaf, vier dunne lange plakken. De rode ui snij je in halve ringen en meng je vervolgens met de komkommer in een schaal. Schenk hier de rijstazijn royaal overheen en laat het een tijdje zo intrekken. 

Ondertussen maak je de doperwtenspread. Breng water aan de kook en blancheer hierin de doperwten zo’n 2 tot 3 minuten. Wil je liever verse doperwten gebruiken? Dat kan ook, maar die dien je langer te blancheren. Giet vervolgens af met koud water. Doe de doperwten samen met de blaadjes van de munt en basilicum, olijfolie en het sap van de halve citroen in een keukenmachine. En meng het tot een fijne egale spread. Dit kan natuurlijk ook met een staafmixer of in de blender. Is de spread te droog, dan kun je er extra olijfolie of een scheutje water aan toevoegen. Schep daarna de doperwtenspread in een schaaltje. Breng de spread op smaak met peper en zout.

Nu is het tijd om de lamsburgers te bakken, bijvoorbeeld in een koekenpan of op de barbecue. Gebruik in de pan een klein beetje olijfolie. Bak de burgers gaar, keer na zo’n 6 tot 8 minuten om. Snij de hamburgerbroodjes doormidden en gril ze ook even in de pan of op de barbecue. Eventueel vet je beide kanten licht in met boter of olijfolie voor je ze bakt.

Giet nu de zoetzure komkommer en uien af en dep droog. Beleg elk broodje met een goede schep doperwtenspread. Leg hier bovenop de burger en garneer naar smaak met zoetzuur en verkruimelde feta. Sluit af met de bovenkant van het broodje.

Topper hè, die Francesca Kookt? Wij wensen je smakelijk eten!

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
  1. Kansas Ramen Smasher Kansas Ramen Smasher
  2. Lamsrack uit de oven Lamsrack uit de oven Met lam kun je alle kanten op, maar met dit makkelijke ovenrecept voor lamsrack kan het echt niet mis gaan. 
  3. Hoe maak je zelf de lekkerste hamburger? Hoe maak je zelf de lekkerste hamburger?
  4. Bone broth zelf maken Bone broth zelf maken Oma maakte het vroeger altijd zelf, échte bouillon van botten! Superhandig om op voorraad te hebben in de vriezer en stukken beter en lekkerder dan een bouillonblokje. Zelf bottenbouillon is allesbehalve moeilijk, je moet er alleen even de tijd voo
Gerelateerde producten