Mexicaanse fajita’s met gekruide kip

Mexicaanse fajita’s met gekruide kip

Mexicaanse fajita’s met gekruide kip

Met kipfilet kun je alle kanten op. Lekker door de nasi, gegrild met groente of door een salade. Zelf zijn we dol op Mexicaanse fajita's die bekend staan om hun smaakvolle en veelzijdige karakter. Dit gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Tex-Mex-keuken, heeft inmiddels de wereld veroverd met hun pittige en smakelijke combinatie van gekruide vleesreepjes, gegrilde groenten en zachte tortilla's. In dit recept eten wij heerlijk gekruide kip op een wrap met de nodige groente. Daar doen we verse guacamole en zure room bij, maar je kunt er naar smaak geraspte kaas bij doen. Een heerlijk frisse en verrassende maaltijd! 

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

8 wraps

4 kipfilets

3 el Baharat kruiden

5 el olijfolie 

1 rode paprika

1 gele paprika

1 rode ui

2 tenen knoflook

1 jalapeño peper

2 avocado’s

1 gele ui

2 tomaten

1 limoen

125 ml zure room

Verse koriander

Peper en zout

 

Zo maak je de Mexicaanse fajita’s met gekruide kip:

Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de Baharat kruiden met de olijfolie door elkaar. 

Snij de kipfilet in blokjes, doe ze in een kom en verdeel hier het mengsel van olijfolie en Baharat overheen. Schep het geheel goed om zodat de kipfilet goed bedekt is met de Baharatolie.

Snij de knoflook fijn, de rode ui in halve ringen, de paprika in reepjes en de jalapeno in ringetjes. Doe alles in een kom en hussel goed door elkaar.

Verdeel de groenten over de bakplaat en leg de kip ertussen. Bak de kip in zo’n 15-20 minuten gaar.

Snij ondertussen de avocado’s, tomaten en uien in kleine blokjes. Prak de avocado fijn. Je kunt de avocado ook met de staafmixer of in de keukenmachine pureren. Doe de puree in een schaaltje en meng hier de blokjes tomaten en uien doorheen. Pers de limoen uit en roer dit samen met wat peper en zout door het avocadomengsel.

Leg de wraps op een ovenbestendig bord, dek ze af met aluminiumfolie en warm ze de laatste 5 minuten mee in de oven.

Verdeel het avocadomengsel over de wraps, spreid hier de kip en groente overheen en doe er naar smaak een beetje zure room en koriander overheen.

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Kipfilet Gildehoen
Kipfilet Gildehoen
8.90
Bekijk product
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
10.95
Bekijk product