MOINK burgers: van BBQ-klassieker tot perfecte burger

MOINK burgers: van BBQ-klassieker tot perfecte burger

MOINK burgers: van BBQ-klassieker tot perfecte burger

Een echte Amerikaanse klassieker voor op de barbecue zijn MOINK balls: goed gekruide gehaktballetjes die zijn ingewreven met een barbecuerub en omwikkeld met spek. Na een tijdje garen barbecuesaus erover en klaar zijn de MOINK balls. Maar je kunt deze heerlijk smaakvolle balletjes ook omtoveren tot fantastische burgers. Dit is hoe je dat doet:

 

Dit heb je nodig voor 4 burgers:

500 gr Blonde d’Aquitaine gehakt

5 el van je favoriete rub

50 gr Pecorino Romano, geraspt

2 tl knoflookpoeder

1 tl gedroogde oregano

1 tl gedroogde peterselie

1 ei

scheut melk

paneermeel of 2 beschuiten tot kruimels

peper

zout

12 plakken ontbijtspek (of meer naar smaak)

BBQ Saus

 

Zo maak je de MOINK burgers: van BBQ-klassieker tot perfecte burger:

Steek de barbecue aan en maak hem gereed voor indirect grillen. Voer de temperatuur op tot zo’n 180-200 graden.

Doe ondertussen het gehakt samen met 1 eetlepel van je favoriete rub, de geraspte kaas, de knoflookpoeder, de kruiden, het ei en het paneermeel in een kom. Kneed het geheel goed door elkaar en voeg de melk toe tot je een smeuïg geheel krijgt. Tot slot nog een goede snuf peper en zout erdoor. 

Verdeel het gehaktmengsel in vier gelijke delen en vorm mooie burgers. Je kunt hiervoor een hamburgerpers gebruiken of je maakt ronde ballen die je platdrukt met je hand. Bestrooi de burgers met de rest van de rub aan beide kanten. Dit mag best royaal zijn. 

Leg een plak ontbijtspek neer en hier overheen kruislings het andere plak ontbijtspek. Leg hier een gemaakte hamburger op en vouw de plakjes spek eromheen. Vouw er nog een derde plak omheen. Je kunt eventueel extra plakjes ontbijtspek nemen als je de burger helemaal wilt bedekken.

Als de barbecue op temperatuur is leg je de hamburgers op het rooster. Gril ze aan beide kanten bijna helemaal gaar. Bestrijk ze op het laatste moment met de barbecuesaus en laat dit nog even garen. 

Een mooi hamburgerbroodje eromheen, je favoriete salade en gebakken aardappeltjes erbij en klaar ben je.

Geniet van de MOINK burgers: van BBQ-klassieker tot perfecte burger!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Ontbijtspek Varken
Ontbijtspek Varken
3.19