NU GRATIS KOGELBIEFSTUK VAN DE BLONDE D'AQUITAINE CA. 200 G T.W.V. 6.40 BIJ BESTEDING VANAF 20.-

Recept haasbiefstuk

Heb je zin in een heerlijk mals biefstukje? Dan is een haasbiefstuk, ofwel biefstuk van de haas van het rund, echt iets voor jou! Haasbiefstuk is namelijk de meest malse, sappige en magere biefstuksoort die we kennen en wordt ook wel Tournedos, Châteaubriand of Ossenhaas genoemd.

Met dit eenvoudige recept zet je snel een heerlijke haasbiefstuk op tafel.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 haasbiefstukken Blonde d'Aquitaine

125 gr champignons

50 gr spekblokjes

1 ui

Olie

Boter

Zout

Peper

 

Zo maak je het:

Haal de haasbiefstukjes van Blonde d'Aquitaine op tijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Boen de champignons schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier en snij ze in plakjes. Snij de ui n dunne ringen. Verhit een deel van de boter, een flinke klont, in de pan en bak hierin de spekblokjes. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze bijna droog zijn. Voeg tot slot de ui toe en bak alles gaar. 

Bestrooi de haasbiefstukken aan beide kanten eerst met zout en daarna met peper. Laat het even intrekken en verwarm ondertussen in een koekenpan een ruime hoeveelheid boter, samen met een eetlepel olie. Als de pan goed heet is, bak je beide haasbiefstukjes 1 minuut aan beide kanten. Draai het vuur lager. Wil je een medium biefstuk, bak dan de haasbiefstukjes nog 3-4 minuten aan beide kanten en haal ze uit de pan. Leg ze op een bord om te rusten. 

Heerlijk met aardappeltjes uit de oven. 

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde producten
  1. Haasbiefstuk
    Haasbiefstuk
    Vanaf 20.99