NU €5.- KORTING OP ONS VOORDEEL VLEESPAKKET! 

Recept voor low&slow short ribs

Minder bekend dan de spareribs zijn de short ribs. En onterecht als je het ons vraagt, want ze zijn minstens net zo lekker! De short ribs in dit recept zijn van Blonde d’Aquitaine runderen. In tegenstelling tot de spareribs zijn de short ribs dus van rundvlees en niet van varkensvlees. De short ribs bevinden zich aan de zijkant van het rund en bevatten veel vet. Dit intramusculair vet heb je nodig voor een low en slow bereiding.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 kg short ribs

3 el grof zeezout

2 el zwarte peper

2 el knoflookpoeder

1 el paprikapoeder

Olie of mosterd

Rookhout

 

Zo maak je het:

Haal de short ribs op tijd uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.

Als eerste maak je de barbecue klaar om indirect te grillen. Voer de temperatuur op tot 120 graden.

Zijn de ribs op kamertemperatuur verwijder dan het vlies aan de kant met de ribben. Dit doe je door voorzichtig met een mes of vork een kleine opening te maken in het vlies, net tussen het vlees en vlies in. Daarna kun je met je vingers het vlies lostrekken. Doe dit met beleid zodat het niet scheurt.

Meng alle ingrediënten, behalve het rookhout, door elkaar. Dit is je rub. Wrijf de ribs in met olie of mosterd en daarna met de rub. Gebruik de rub rijkelijk. Heb je niet genoeg, maak dan nog wat extra.

Doe wat rookhout op de barbecue en leg vervolgens de short ribs op het indirecte gedeelte op je barbecue. 

Kijk na 2-3 uur hoe het vlees eruit ziet en steek een kernthermometer in het midden van het vlees. Zorg dat je met de thermometer het bot niet raakt, dan geleidt de warmte minder goed en is de temperatuur op je thermometer niet accuraat. Wanneer een kerntemperatuur van zo’n 90 graden is bereikt, en dat kan echt een aantal uren duren, wikkel je de ribs nog even in aluminiumfolie. Na een kwartier kun je de ribs aansnijden. 

Eet smakelijk!

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. Chili Beans Chili Beans Een heerlijk chili beans. Met het biologische varkensvlees van Jager&Boer. Een makkelijk te maken gerecht vol smaak!
  3. Cote de boeuf reverse sear methode Cote de boeuf reverse sear methode Deze keer is met het mooie vlees van het biologische Galloway rund. Met zijn mooie dooradering heeft dit vlees super veel smaak en ziet er ook nog eens prachtig uit!
  4. Zoete spareribs van de BBQ Zoete spareribs van de BBQ
Gerelateerde producten
  1. Short ribs Blonde d'Aquitaine
    Short ribs
    Vanaf 19.99