Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen

Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen

Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!
De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. 
Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden

Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen

Verwen jezelf en anderen met deze elegante en smaakvolle creatie: sappige reerugfilet, perfect gebakken en vergezeld van romige aardappelgratin en een overheerlijke mix van seizoensgebonden paddenstoelen. Reerugfilet staat bekend om zijn delicate en sappige textuur, met een subtiele wildsmaak die niet overweldigend is. Het vlees heeft een malsheid die goed past bij verschillende kruiden en sauzen. Het wordt vaak beschreven als een smaakvolle en verfijnde optie binnen de wildkeuken. Over het algemeen wordt reerugfilet gewaardeerd vanwege zijn fluweelzachte textuur en rijke smaakprofiel.

Dit gerecht combineert klassieke smaken met een verfijnde twist. Garandeerd een succes bij speciale gelegenheden. Volg dit eenvoudige recept voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

 

Dit heb je nodig voor de gratin:
0,5 liter wildbouillon
1 ui gesnipperd
30 gram paddestoelen
1 kilo aardappelen
1 teen knoflook in zijn geheel of geperst
25 gram boter
peper en zout
Nootmuskaat
Eventueel een takje marjolein en tijm

 

Dit heb je nodig voor de reerug:
reerug 
150 gram boter
1 dl olijfolie
10 jeneverbessen

 

Zo maak je de reerugfilet met aardappelgratin:
Breng de wildbouillon met het gesnipperde uitjes aan de kook. Giet deze vervolgens op de paddenstoelen en laat een half uur intrekken. Haal de paddenstoelen uit het mengsel en snij in plakjes. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Wrijf een ovenschaal in met knoflook en vet deze in met boter. Schrik de aardappels en paddestoelen dakpansgewijs in de schaal. Zout en peper elke laag en indien gewenst blaadjes van marjolein en tijm. Giet de wildbouillon erover. Dek het geheel af met aluminiumfolie en gaar 45 minuten op 180 graden in de oven. Verwijder het folie en bak nog 15 minuten tot de schotel een goudbruine kleur heeft.

Braad de reerugfilet om en om in olijfolie en boter tot deze mooi bruin is. Gaar vervolgens 15 minuten in de oven op 180 graden in een braadslee. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten.
Dien de rug vervolgens op met de gratin en groente naar keuze.

Eet smakelijk en geniet van de reerugfilet met aardappelgratin!


Bron: Wild, het beste scharrelvlees komt van de jager van Ronald Timmermans.

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Rugfilet Ree
Rugfilet Ree
28.99
Bekijk product