Reversed sear picanha

De picanha is het populairste stuk vlees voor op de BBQ in Zuid-Amerika en dan met name Brazilië. Maar ook in Nederland wordt dit mooie stuk vlees steeds populairder! In Nederland wordt het verkocht onder de naam staartstuk. Picanha heeft een mooie laag vet waardoor hij uitstekend te bereiden is op de barbecue, of in de oven.

Benodigdheden:

Picanha (ongeveer 1 kilo of naar keuze)
Kernthermometer
Peper en zout of een kant-en-klare BBQ rub

De picanha is het populairste stuk vlees voor op de BBQ in Zuid-Amerika en dan met name Brazilië. Maar ook in Nederland wordt dit mooie stuk vlees steeds populairder! In Nederland wordt het verkocht onder de naam staartstuk. Picanha heeft een mooie laag vet waardoor hij uitstekend te bereiden is op de barbecue, of in de oven. Dit fijne stuk vlees is enorm geschikt om in zijn geheel te braden. Het is zeer mals en door de aanwezige vetrand vol van smaak en lekker sappig! Door dit mooie stuk vlees op de reversed sear methode te garen blijven alle sappen heerlijk in het vlees zitten, bij het aansnijden zie je dit direct!

Haal de picanha op tijd uit de koelkast, zodat deze een beetje op temperatuur kan komen. Dep het vlees droog en snijd de vetlaag kruislings in. Strooi een dunne laag grof zout over de hele picanha en versgemalen peper over de vleeszijde. Je kan natuurlijk ook je favoriete rub gebruiken! Laat dit lekker een half uurtje intrekken op het aanrecht.

Voor een mooie medium-rare picanha zorg je dat de barbecue een constante temperatuur heeft tussen de 120 en 130 graden. Leg de picanha, bij voorkeur met de vetlaag naar boven, niet direct boven de kolen. Laat hem nu liggen tot een kerntemperatuur van 48 graden is bereikt. Haal de picanha van de barbecue en wikkel hem in aluminium folie en laat even rusten. Stook ondertussen de barbecue flink op. Daarna kun je de picanha nog even rechtstreeks boven het vuur een mooi knapperige bruine laag geven aan de buitenkant tot de kerntemperatuur zo'n 52-54 graden heeft bereikt!

Snijd in mooie plakken, haaks op de draad, en serveer met een lekkere coleslaw en wat brood. Of wat dacht je van deze heerlijke chimichurri!?

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. Chili Beans Chili Beans Een heerlijk chili beans. Met het biologische varkensvlees van Jager&Boer. Een makkelijk te maken gerecht vol smaak!
  3. Cote de boeuf reverse sear methode Cote de boeuf reverse sear methode Deze keer is met het mooie vlees van het biologische Galloway rund. Met zijn mooie dooradering heeft dit vlees super veel smaak en ziet er ook nog eens prachtig uit!
  4. Zoete spareribs van de BBQ Zoete spareribs van de BBQ
Gerelateerde producten