Rillettes van gans

Rillettes van gans

 

Benodigdheden:
1 liter ganzenvet
4 ganzenbouten
2 tenen knoflook
1 takje rozemarijn
5 jeneverbessen
5 takjes tijm
10 witte peperkorrels, gekneusd
2 laurierbladeren
2 el zout
2,5 dl witte wijn

Bereiding:
Zet het ganzenvet op halfhoog vuur. Doe er de knoflook, kruiden en witte wijn bij. Konfijt de ganzenbouten: door ze 4 a 5 uur tegen het kookpunt aan in het vet te laten liggen, wordt het vlees langzaam gaar. Let op dat het vet niet kookt, anders verliest de gans zijn structuur. Haal het vlees uit de pan, veeg het vet er een beetje af. Pluk het vlees van de bouten en kneed het met de hand tot een gladde massa. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en laat het geheel opstijven in de koelkast.

Serveertip:
Lekker op toast.

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Ganzenborst
Ganzenborst
5.85