Nu GRATIS Mini Varkensrillettes bij elke bestelling!

Gestoofde runderschenkel

Weergaven
Gestoofde runderschenkel

Schenkel is afkomstig van de bovenpoot van het rund en bestaat uit vlees en merg. Runderschenkel is vooral geschikt om een krachtige bouillon van te trekken of om een stoofschotel mee te maken. Wat dacht je van een heerlijk zachte Ossobucco van rund met gegrilde sla!

Wat heb je nodig voor 4 pers:

4 runderschenkels
3 el bloem
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1,5 el Zwolsche Stoofkruiden (Euroma)
1 pot zoetzure zilveruitjes uitgelekt (340 g)
500 ml runderbouillon
300 g witte rijst
4 kropjes baby romaine sla
2 el fijngesneden peterselie
25 g boter
4 el olijfolie

Bestrooi de schenkels met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze vervolgens aan beide kanten mooi bruin. Neem ze uit de pan en bak in dezelfde pan de tomatenpuree en de stoofkruiden 1 minuutje. Voeg hierna de zilveruitjes toe en de bouillon. Breng aan de kook en laat het vlees 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.
Kook nu de rijst, snijd de sla in kwarten en bestrijk de snijvlakken met olie. Grill hierna de sla 1-2 minuten op het snijvlak.
Neem de deksel van de pan met vlees en laat het vocht nog iets inkoken. Verdeel de schenkels met stoofvocht over 4 borden en bestrooi met peterselie. Heerlijk met de gegrilde sla en rijst!

 

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
Hazenvlees heeft een bijzondere en krachtige wildsmaak. Dit komt vooral doordat ze zich in de natuur te goed doen aan wilde kruiden en gewassen. Het vlees van de haas is ideaal voor een mooi stoofgerecht als hazenpeper. Ook kun je, zoals in dit recept, alleen de boutjes gebruiken en deze boterzacht laten worden. Helemaal niet ingewikkeld en succes ...
De picanha is het populairste stuk vlees voor op de BBQ in Zuid-Amerika en dan met name Brazilië. Maar ook in Nederland wordt dit mooie stuk vlees steeds populairder! In Nederland wordt het verkocht onder de naam staartstuk. Picanha heeft een mooie laag vet waardoor hij uitstekend te bereiden is op de barbecue, of in de oven...
Voor de echte BBQ-fanaat! Ook wel bekend als klapstuk of borststuk. Heerlijk om lekker lang te garen op de barbecue of in de oven...
Sukade is niet alleen ideaal om te stoven, maar kan ook als een steak worden gegrild! Sukade wordt op deze manier ook wel flat iron steak genoemd. Superlekker...