- Home
- Blog & Recepten
- Gestoofde runderschenkel
Gestoofde runderschenkel

Schenkel is afkomstig van de bovenpoot van het rund en bestaat uit vlees en merg. Runderschenkel is vooral geschikt om een krachtige bouillon van te trekken of om een stoofschotel mee te maken. Wat dacht je van een heerlijk zachte Ossobucco van rund met gegrilde sla!
Wat heb je nodig voor 4 pers:
4 runderschenkels
3 el bloem
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1,5 el Zwolsche Stoofkruiden (Euroma)
1 pot zoetzure zilveruitjes uitgelekt (340 g)
500 ml runderbouillon
300 g witte rijst
4 kropjes baby romaine sla
2 el fijngesneden peterselie
25 g boter
4 el olijfolie
Bestrooi de schenkels met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze vervolgens aan beide kanten mooi bruin. Neem ze uit de pan en bak in dezelfde pan de tomatenpuree en de stoofkruiden 1 minuutje. Voeg hierna de zilveruitjes toe en de bouillon. Breng aan de kook en laat het vlees 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.
Kook nu de rijst, snijd de sla in kwarten en bestrijk de snijvlakken met olie. Grill hierna de sla 1-2 minuten op het snijvlak.
Neem de deksel van de pan met vlees en laat het vocht nog iets inkoken. Verdeel de schenkels met stoofvocht over 4 borden en bestrooi met peterselie. Heerlijk met de gegrilde sla en rijst!
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!