Sloppy Joe

Sloppy Joe

Sloppy Joe

Dit typisch Amerikaanse en waanzinnig lekkere broodje móét je een keer geproefd hebben. Bedacht door ene Joe uit Iowa die het gehakt 'sloppy' maakte door er tomatensaus doorheen te mengen. Het geheel heeft wel wat weg van de bolognese saus die je bij de pasta maakt, maar dan wat steviger en je eet het niet bij de pasta maar op een wit bolletje! Super lekker, anders dan anders en ook nog eens ontzettend makkelijk klaar te maken.

 

Dit heb je nodig:

500 g rundergehakt van Galloway of Blonde d'Aquitaine

400 g tomatenblokjes (1 blik)

1 groene paprika

2 sjalotten

2 tenen knoflook

4 zachte bolletjes

4 el ketchup

1 el worcestersaus

2 tl mosterd

2 tl paprikapoeder

1 tl gedroogde oregano

1/2 tl cayennepeper

 

Zo maak je het:

Snijd de groene paprika in kleine blokjes en snij de sjalotjes en de knofool fijn.

Rul de 500 gram rundergehakt in een scheutje olijfolie tot het bruin is in de pan. Voeg hieraan de gesneden knoflook en sjalotjes toe en fruit dit ongeveer een minuutje mee.

Voeg vervolgens de gesneden paprika en de inhoud van het blikje tomatenblokjes aan het geheel toe. Zet het vuur wat hoger en breng alles aan de kook. Voeg nu de oregano, mosterd, paprikapoeder, cayennepeper, worcestersaus en ketchup toe in de pan en meng alles goed door elkaar. Laat jet geheel nu ongeveer 20 minuutjes pruttelen tot de saus mooi dik is geworden.

Beleg een (eventueel getoast) zacht wit bolletje met de saus. Eet smakelijk!

(TIP: Hou genoeg servetjes bij de hand!)

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Gehakt Wild Zwijn
Gehakt Wild Zwijn
14.48