Snelle sticky kipborrelsticks

Snelle sticky kipborrelsticks

Snelle sticky kipborrelsticks

Een van de lekkerste én snelste producten van kip zijn onze kipborrelsticks van antibioticavrije Gildehoen. Je eet ze zo uit het vuistje, lekker als borrelhap, avondsnack of met frietjes en een salade als maaltijd. Wel vraagt deze sticky variant met maple syrup om een servetje, of twee!

 

Dit heb je nodig:

1 kg kipborrelsticks

6 el ahornsiroop 

4 el sojasaus

1 el rijstazijn

2 teentjes knoflook

1 ui

1 rode peper

Lente ui

Sesamzaadjes

 

Zo maak je het:

Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snij de rode peper in ringen. Verwijder eventueel de zaadjes als je van minder scherp houdt. Meng de knoflook, ui en rode peper met de ahornsiroop, sojasaus en rijstazijn.

Doe de marinade samen met de kipborrelsticks in een schaal, laat het een tijd marineren. Hoe langer je de kip laat marineren, hoe lekkerder. Bereidt het eventueel een avond van te voren voor, dan hoef je de kipborrelsticks de dag erna alleen nog maar in de oven te zetten.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kipborrelsticks in ongeveer 25 minuten gaar. Maak ondertussen een frisse salade of gebakken aardappeltjes. Net waar je zin in hebt!

Als de kipborrelsticks klaar zijn garneer je ze met in ringen gesneden lente ui en wat sesamzaadjes.

Paar servetten erbij en smullen maar!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Kipkluifjes Gildehoen
Kipkluifjes Gildehoen
Vanaf 3.29
Bekijk product