
SPINU DI MAIALE CON OLIVE NERE
Een overheerlijk typisch Italiaans recept wat je doet vermoeden dat je daadwerkelijk in Italie bent beland, en ook nog eens makkelijk te bereiden! Lekker met lokale biologische schouderkarbonade uit Heino, extra virgin olijfolie, peterselie, laurier, witte wijn en natuurlijk zwarte olijven!
Wat heb je nodig:
- 4 stuks biologische schouderkarbonade
- 150 gram ontpitte zwarte olijven
- 1 knoflook teentje
- handje verse peterselie
- 2 laurierblaadjes
- 400 ml witte wijn
- extra virgin olijfolie
- zout
- peper
Bereiding:
Verhit 70 ml extra virgin olijfolie in een grote braadpan met deksel en braad hierin de biologische varkenskarbonades mooi bruin. Snijd ondertussen de olijven in plakjes en hak het knoflook teentjes fijn. Zorg dat de peterselie mooi grof gesneden is. Wanneer de karbonades mooi bruin zijn voeg je vervolgens de knoflook, laurierblaadjes, zwarte olijven en witte wijn toe en breng je het op smaak met wat zout en peper. Laat dit geheel vervolgens ongeveer een uur op laag vuur sudderen tot al het kookvocht is verdwenen. Serveer uit op en mooi schaal met eventueel nog een frisse salade van rucola. Heerlijk lokaal genieten van een puur Italiaans recept!