Stoofpot van hert

Stoofpot van hert

Benodigdheden voor 6 personen:

5 tenen knoflook
100 g spek
250 g champignons
1 winterwortel
1 courgette
75 g boter
1 kg hertenvlees/poulet
2 glazen rode wijn
1 liter wildfond
bouquet garni van peterselie, tijm en laurier
200 ml slagroom
zeezout
versgemalen peper

Pel de knoflook en snijd het spek in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden. Schrap de wortel, schil eventueel de courgette en snijd beide in blokjes.

Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak hierin het hertenvlees rondom bruin, voeg de knoflook en het spek toe en bak ze even mee. Blus af met de rode wijn. Overgiet alles met de fond en leg het bouquet garni erin. Vul de vloeistof aan met zoveel water dat het vlees volledig onderstaat. Laat het ca. 2 uur op laag vuur stoven. 

Verhit de overige 50 gram boter en bak hierin de champignons, de winterwortel en de courgette. Verwijder zodra het vlees gaar is het bouquet garni, schep de groenten door het vlees en breng op smaak met de slagroom, wat zeezout en versgemalen peper.

Heerlijk met rode kool of stoofpeertjes en zelfgemaakte aardappelpuree!

 

Bron: Het Wild Kookboek, De beste recepten voor elk seizoen van Jacques Hermus.

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Poulet Edelhert
Poulet Edelhert
15.45
Bekijk product
Gerookte spekreepjes
Gerookte spekreepjes
4.33
Bekijk product
Wildfond
Wildfond
4.95
Bekijk product
Big Game Malbec
Big Game Malbec
10.95
Bekijk product