Nu GRATIS Mini Varkensrillettes bij elke bestelling!

Stoofvlees van wild

Weergaven
Stoofvlees van wild

Stoofvlees van wild

De herfst en winter zijn bij uitstek geschikt voor een heerlijke stoofpot. Een warm stoofpotje van wild bijvoorbeeld. Heerlijk zoals het huis zich vult met de geur van kruiden!

Voor dit recept gebruiken we ECHT wild van de Veluwe. We maken deze wildstoof namelijk van wildpoulet van mooi gesneden stukjes vlees van ree, hert en wild zwijn. Na een paar uur sudderen geniet je van de lekkerste stoofpot. Heerlijk met aardappelkroketjes en rode kool of op een broodje.

 

Dit heb je nodig voor 2/3 personen:

 500 gr wildpoulet of gebruik kant-en-klare wildstoof

 3 uien in ringen

 snufje nootmuskaat

 3 kruidnagels

 1 el Zwolse Mosterd

 1 el (room)boter

 3 el olijfolie

 1 Maallust Dubbel biertje 

 250 gram champignons

 300 ml water

 2 el appelstroop

 3 plakjes ontbijtkoek

 Peper

 

Zo maak je het:

Meng de wildpoulet in een kom samen met de nootmuskaat, kruidnagels, mosterd en naar smaak wat fijngemalen peper. Laat dit minimaal een half uur intrekken. 

Verhit vervolgens in een braadpan de olie en boter. Bak hierin de wildpoulet bruin aan. 

Snij de uien in ringen en voeg die toe aan het vlees. Fruit mee. 

Voeg vervolgens het bier en het water toe aan de pan en laat het geheel een uur sudderen op laag vuur. 

Snij de champignons in vieren. Die voeg je samen met de appelstroop toe en laat je de stoofpot nogmaals een uur sudderen met de deksel op de pan. Roer af en toe de pan door.

Als het vlees zacht is, kun je de pakjes ontbijtkoek boven de pan verkruimelen. Roer het geheel voorzichtig door. Dit zorgt ervoor dat de saus dikker wordt. 

Proef of het vlees zacht is en helemaal naar jouw smaak is. 

Serveer zoals jij dat wilt.

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
Warm en gezellig in deze tijd van het jaar, met de hele familie om tafel met een heerlijk geurende en bij de herfst kleurende jagersstoofschotel van wildpoulet met wintergroenten. Want het oog wil immers ook wat...
Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden...
Een hele bout uit de oven, aan het spit of van de barbecue is een feest voor het oog. Met zo'n groot stuk vlees waan je ook jezelf als een wilde...
Hertenvlees heeft een wat meer uitgesproken wildsmaak dan ree en is heerlijk om te combineren met vruchtencompôtes, herfstgroenten en rijke sauzen...
Gerelateerde producten
Wildstoof kant-en-klaar
Wildstoof kant-en-klaar
19.95