Varkenshaas met champignonroomsaus

Het varkenshaasje is ongetwijfeld een van de populairste stukjes vlees. De varkenshaas is een malse spier van de rug van het varken én is superlekker, maar je moet wel weten hoe je deze goed klaarmaakt! Deze klassieker is varkenshaas op z'n lekkerst; licht rosé met een champignonroomsausje.

Varkenshaas met champignonroomsaus

Benodigdheden voor 2 personen:

Varkenshaas ±250 gram
Witte champignons 250 gram
Cognac
Bruin fond of vleesjus 250 ml.
Room 150 ml.
Citroen

Haal de varkenshaas een half uur voor de bereiding uit de koelkast.
Bak het vlees in boter op middelhoog vuur aan beide kanten mooi bruin, terwijl je het haasje regelmatig omkeert. Hierna zet je het vuur lager, met een deksel schuin op de pan. Laat de varkenshaas zo nog 20 minuten bakken. Als de varkenshaas wat kleiner of groter is, houd dan een kerntemperatuur aan van 65C. Laat het vlees na het bakken minstens 5 minuten rusten op een warm bord, onder aluminiumfolie. Zo verdelen de sappen zich over het vlees en wordt de smaak nog beter!

Borstel de champignons schoon en snijd ze in niet te kleine stukken. Bak ze in een klontje gesmolten boter, blus het hierna af met een scheut cognac en laat inkoken. Voeg het fond toe of de vleesjus van de varkenshaas en laat tot de helft inkoken. Voeg room toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper, zout en enkele druppels citroensap.

Varkenshaasje op een mooie schaal, saus erover en genieten!

Gerelateerde berichten
  1. Wild zwijn bout Wild zwijn bout Een hele bout uit de oven, aan het spit of van de barbecue is een feest voor het oog. Met zo'n groot stuk vlees waan je ook jezelf als een wilde.
  2. Chili Beans van Gerrie's BBQ pit Chili Beans van Gerrie's BBQ pit Een heerlijk chili beans recept van Gerbrand van Gerrie's BBQ pit. Hij gebruikt hiervoor het biologische varkensvlees van Jager&Boer. Een makkelijk te maken gerecht vol smaak!
Gerelateerde producten