NU GRATIS KOGELBIEFSTUK VAN DE BLONDE D'AQUITAINE CA. 200 G T.W.V. 6.40 BIJ BESTEDING VANAF 20.-

Varkensschnitzel in een fris sausje van knoflook en citroen

Met onze mooie platte schnitzel van lokaal varkensvlees en dit makkelijke recept zet jij een heerlijke maaltijd op tafel. Het sausje van knoflook en citroen maakt het fris en bijzonder. Lekker met gebakken aardappeltjes bijvoorbeeld.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 varkensschnitzels

2 geroosterde boterhammen of gebruik broodkruim/paneermeel

1 ei

50 gr bloem

Biologische tijm van Het blauwe huis of verse tijm

2 teentjes knoflook, geraspt of fijngehakt

Boter

Olijfolie

½ citroen

Peper en zout

 

Zo maak je het:

Onze schnitzels zijn al vrij plat, wil je ze dunner hebben, wikkel ze dan in vershoudfolie en sla ze plat met bijvoorbeeld een vleeshamer, deegroller of koekenpan. Bestrooi de schnitzels daarna met peper en zout. 

Gebruik 3 schaaltjes of diepe borden. Doe in het ene schaaltje het ei, klop het los. In het volgende schaaltje doe je de bloem en in het derde de broodkruimels die je hebt verkregen door de geroosterde boterhammen te verkruimelen. Ris de blaadjes van de tijm of gebruik een theelepel gedroogde tijm, en mix dit door de broodkruimels. 

Vervolgens haal je beide schnitzels om beurten door eerst de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het mengsel van tijm en broodkruimels. 

Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de schnitzels aan beide kanten bruin. Wanneer de schnitzels bijna klaar zijn doe je er een flinke klont boter bij die je laat smelten. Daarna voeg je de geraspte knoflookteentjes toe en bak je de schnitzels verder af. Haal ze uit de pan en voeg het sap van de halve citroen toe aan het boter in de pan. Serveer dit sausje over de schnitzels heen en smullen maar!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde producten