Wild Wellington met zuurkool

Wild Wellington met zuurkool

Wild Wellington met zuurkool

Iedereen kent het klassieke gerecht Beef Wellington wel; rundvlees in een bladerdeegjasje. Daarop hebben wij een nieuwe variant gemaakt, eentje die budgetvriendelijk is en extra bijzonder wordt door vlees van wild zwijn te gebruiken. En wat is deze Wild Wellington met zuurkool en wild zwijn rookworst in bladerdeeg lekker! Een heerlijk en prachtig gerecht om te zien dat ook nog eens eenvoudig is om te maken. Het kan niet anders dan dat dit gerecht een succesnummer op tafel is.

 

Dit heb je nodig voor 4-6 personen:

9 plakjes roomboter bladerdeeg

wild zwijn rookworst met ECHT wild keurmerk

3 teentjes knoflook

500 gram zuurkool naturel

Een scheut witte wijn

30 gr grove mosterd

80 gr crème fraîche

(platte) peterselie naar smaak

1 ei

Peper

Zout

 

Zo maak je Wild Wellington met zuurkool:
Begin met het ontdooien van de bladerdeegplakjes en verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de knoflook fijn en halveer de wild zwijn rookworst over de lengte en haal het doorzichtige velletje eraf. Snij de rookworst in stukjes.

Verhit in een braadpan een beetje olijfolie en fruit hierin de fijngehakte knoflook. Voeg de stukken rookworst toe en roer het geheel enkele minuten door elkaar.

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en voeg het daarna toe aan de pan. Laat het geheel een aantal minuten sudderen alvorens je een scheut witte wijn, de crème fraîche en de mosterd toevoegt. Roer alles goed door elkaar en laat het iets inkoken. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Leg vervolgens een stuk bakpapier op het aanrechtblad en maak van de bladerdeegplakjes een vierkant van drie bij drie plakjes. Laat ze elkaar iets overlappen. Rol het geheel met de deegroller uit, zodat je een mooie dunne gladde plak bladerdeeg krijgt. Dit voorkomt dat hij tijdens het bakken in de oven open zal gaan.  

Leg het bakpapier met bladerdeeg nu op de bakplaat. Giet als de zuurkool met wild zwijn rookworst nog heel nat is, een beetje van het vocht af. Schep vervolgens langs een zijde het zuurkoolmengsel er in de lengte op. Verdeel het niet over al het bladerdeeg, maar zorg voor een strook langs een zijde. Als je alles verdeeld hebt, begin je met het oprollen van het bladerdeeg door het bakpapier op te liften aan de zijde waar de zuurkool ligt. Rol het geheel zo strak mogelijk op in het bladerdeeg tot het bladerdeeg er helemaal omheen zit. Vouw de uiteinden om en bestrijk het geheel met een beetje losgeklopt ei.

De Wild Wellington kan nu de oven in. Bak de Wild Wellington ongeveer 60 minuten in de oven totdat het bladerdeeg bruin en krokant is. Haal het geheel uit de oven en laat iets afkoelen.

Serveer het geheel op een mooie houten plank, op een bord of schaal en geniet van Wild Wellington met zuurkool!

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Rookworst Wild Zwijn
Rookworst Wild Zwijn
5.97
Bekijk product