Wild zwijn rollade

Wild zwijn heeft geen bijzonder uitgesproken wildsmaak, is onzettend veelzijdig en een stuk magerder dan varkensvlees. Dit recept met wild zwijn rollade van écht wild, is ideaal voor een feestelijke avond!

Benodigdheden voor 4-6 personen:


Wild zwijn rollade van ca. 800 gram
50 gr. boter
200 ml. wildfond
50 ml. calvados
200 ml. slagroom
kernthermometer

Bestrooi de rollade licht met zout en peper en smelt de boter in een braadslee op het vuur. Braad hier de rollade om en om in aan en en blus af met de wildfond.
Zet de rollade in een op 180C voorverwarmde oven en gaar in ±45 min. naar een kerntemperatuur van 65C. Bedruip de rollade een paar keer met het braadvet!

Haal de rollade uit de braadslee als deze 65C is en laat deze 15 min. rusten op een platte schaal.
Breng ondertussen de braadsappen aan de kook, blus af met de calvados en laat even inkoken. Voeg hierna de slagroom toe en laat indikken tot een saus.

Serveer met gewokte spruitjes, aardappelpuree en cranberrycompote. Puur en feestelijk genieten!

 

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. Wild zwijn bout Wild zwijn bout Een hele bout uit de oven, aan het spit of van de barbecue is een feest voor het oog. Met zo'n groot stuk vlees waan je ook jezelf als een wilde.
  3. Straffe Wildzwijnstoof Straffe Wildzwijnstoof
  4. Hertenrugfilet met cranberries Hertenrugfilet met cranberries Hertenvlees heeft een wat meer uitgesproken wildsmaak dan ree en is heerlijk om te combineren met vruchtencompôtes, herfstgroenten en rijke sauzen.