Wild zwijn rugfilet

De rugfilet is een van de meest ultieme stukjes vlees van het wild zwijn.

 

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gram wild zwijn rugfilet
2 takjes rozemarijn
2 sjalotten
1 winterwortel
2 teentjes knoflook
2 blaadjes laurier


Verwarm de oven voor op 150C. Braad het vlees in de boter aan beide kanten bruin in de pan, samen met de sjalotten, stukken wortel, knoflook, laurier en rozemarijn. Doe de wild zwijn rugfilet over in een braadslee en laat het vlees garen in de oven tot een kerntemperatuur van ongeveer 60C, lekker rosé. Snijd de rugfilet mooi in plakken en serveer bijv. met een paddestoelensaus met aardappelpuree en spruitjes.

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. Wild zwijn bout Wild zwijn bout Een hele bout uit de oven, aan het spit of van de barbecue is een feest voor het oog. Met zo'n groot stuk vlees waan je ook jezelf als een wilde.
  3. Straffe Wildzwijnstoof Straffe Wildzwijnstoof
  4. Hertenrugfilet met cranberries Hertenrugfilet met cranberries Hertenvlees heeft een wat meer uitgesproken wildsmaak dan ree en is heerlijk om te combineren met vruchtencompôtes, herfstgroenten en rijke sauzen. 
Gerelateerde producten
  1. Rugfilet - Wild Zwijn
    Rugfilet - Wild Zwijn
    Vanaf € 30,10