Wild zwijn rugfilet

Wild zwijn rugfilet

De rugfilet is een van de meest ultieme stukjes vlees van het wild zwijn.

 

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gram wild zwijn rugfilet
2 takjes rozemarijn
2 sjalotten
1 winterwortel
2 teentjes knoflook
2 blaadjes laurier


Verwarm de oven voor op 150C. Braad het vlees in de boter aan beide kanten bruin in de pan, samen met de sjalotten, stukken wortel, knoflook, laurier en rozemarijn. Doe de wild zwijn rugfilet over in een braadslee en laat het vlees garen in de oven tot een kerntemperatuur van ongeveer 60C, lekker rosé. Snijd de rugfilet mooi in plakken en serveer bijv. met een paddestoelensaus met aardappelpuree en spruitjes.

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Rugfilet Wild Zwijn
Rugfilet Wild Zwijn
24.95
Bekijk product