Wild zwijn rugfilet rollade van de BBQ

Maak van onze wild zwijn rugfilet je eigen zelfgemaakte rollade!

Benodigdheden:

Mooi stuk rugfilet van wild zwijn (ongeveer 1 kilo of naar keuze), zo gesneden dat je het mooi op kunt rollen.
Slagerstouw
Kernthermometer

3 tenen knoflook,gepeld en fijn gesneden
Paar takjes rozemarijn, gerisd
Olijfolie
Peper en zout

Maak eerst de kruidenmix: hak de rozemarijn fijn en doe deze in een vijzel. Doe de knoflooktenen erbij met een snuf grof zout en wrijf alles fijn. Voeg er olijfolie aan toe terwijl je het tot een gladde saus roert.

Leg hierna de rugfilet op een plank en maak het oppervlak zo groot mogelijk. Bijvoorbeeld door het dikke deel horizontaal in te snijden en uit te vouwen. Wrijf alles in met de kruiden en doe er nog wat extra peper en zout over.
Rol hierna je stuk vlees netjes en strak op en bind op met slagerstouw. Een nachtje in de koelkast  komt de smaak natuurlijk ten goede!
Voordat je de rollade op de BBQ gaat bereiden, wrijf je deze nog een keer goed in met olijfolie en zout. Verwarm de rollade indirect, dus niet direct boven de hete kolen, tot een kerntemperatuur van 60C en laat de BBQ niet heter worden dan 200 graden! Check de rollade regelmatig voor een gelijkmatige bruining. Als je vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt, wikkel je deze in aluminiumfolie en laat je deze 15 min. rusten.

Succes verzekerd!

 

 

Gerelateerde berichten
  1. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  2. Wild zwijn bout Wild zwijn bout Een hele bout uit de oven, aan het spit of van de barbecue is een feest voor het oog. Met zo'n groot stuk vlees waan je ook jezelf als een wilde.
  3. Chili Beans Chili Beans Een heerlijk chili beans. Met het biologische varkensvlees van Jager&Boer. Een makkelijk te maken gerecht vol smaak!
  4. Straffe Wildzwijnstoof Straffe Wildzwijnstoof