Wilde eend uit de oven

Zet eens wat feestelijks voor twee op tafel met wilde eend! Wilde eend is wat sterker van smaak dan tamme eend en tevens wat minder vet. Wintergroenten uit de oven en een mooie Merlot of Pinot noir maken dit gerecht helemaal af!

Benodigdheden voor 2 personen:

1 wilde eend
1 dl water of bouillon
2 el olie en peper en zout

Peper en zout de eend rondom en in de buikholte. Leg de eend op een rooster boven een braadslede of ovenschaal met het water middenin een voorverwarmde oven (225C), gedurende ± 10 minuten. Bestrijk de eend met de olie en zet de oven op 180C, gedurende ± 80 minuten. Bedruip de eend regelmatig met het braadvocht. Als er helder vleessap uit de eend komt, is deze gaar.
Bestrijk de buitenkant de laatste 15 minuten met een mengsel van 3 el honing en 1 el sojasaus voor een knapperig korstje.

Gerelateerde berichten
  1. Eendenborst met rode kool Eendenborst met rode kool Zoetzure rode kool is een ideaal gerecht bij wilde eend of gans. Maak een flinke pan, want je blijft er van eten en de volgende dagen wordt het alleen maar lekkerder. De smaken hebben dan de tijd om op elkaar in te werken.
  2. Wild zwijn rugfilet Wild zwijn rugfilet De rugfilet is een van de meest ultieme stukjes vlees van het wild zwijn.