Zomerse stamppot met verse worst van wild zwijn

Zomerse stamppot met verse worst van wild zwijn

Zomerse stamppot met verse worst van wild zwijn

Met deze stamppot hinken we op twee seizoenen. De stamppot van rucola en zongedroogde tomaten smaakt naar de zomer. De verse worst van wild zwijn is echter een hele duidelijke hint naar de herfst en winter. Wie had gedacht dat die twee zo goed te combineren zijn?!

De verse worst van wild zwijn is een echte aanrader voor iedereen die nog niet zo’n doorgewinterde wildeter is. De worst is zacht van smaak en het vlees is magerder dan dat van een gewoon varken. Maar ook wie regelmatig wild eet zal genieten van deze verse worst van Veluws wild zwijn. Beter scharrelvlees kun je niet vinden. 

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 verse worst van wild zwijn

1 kg aardappels

100 gr rucola

1 rode ui

50 gr zongedroogde tomaten

Pijnboompitten

Boter

Zout

 

Zo maak je de zomerse stamppot met verse worst van wild zwijn:

Schil de aardappels en kook ze in een laagje water met wat zout gaar.

Verwarm ondertussen in een braadpan een goede klont boter en bak hierin de verse worst van wild zwijn aan beide kanten bruin. Zorg dat de pan en de boter heet zijn, maar niet te heet, want dan kan het vel van de wild zwijn worst knappen.

Doe het deksel op de pan en bak de wild zwijn worst in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Keer af en toe, maar prik niet met een vork in de verse worst. Hierdoor lopen de vleessappen uit de wild zwijn worst en dan wordt hij droog!  

Zijn de aardappels gaar? Giet ze dan af en bewaar je een beetje kookvocht.

Pureer de aardappels met een klontje boter tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe wanneer de puree te droog is. Proef of de puree op smaak is of dat het nog een beetje zout kan gebruiken.

Was de rucola, dep droog. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes, de ui in halve ringen. Roer de rucola, zongedroogde tomaten en ui door de aardappelpuree tot een stamppot. 

Verhit een koekenpan zonder boter. Voeg als de pan heet is de pijnboompitten toe en laat ze bruin worden. Beweeg de pan of gebruik een spatel om de pijnboompitten in beweging te houden. Ze verbranden snel en dan smaken ze erg bitter!

Garneer de stamppot met de pijnboompitten en serveer met de verse worst van wild zwijn.

Voor de echte liefhebber voeg je er nog knapperig gebakken spekreepjes aan toe.

Eet smakelijk!

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Gerookte spekreepjes
Gerookte spekreepjes
4.33
Bekijk product
Verse worst Wild Zwijn
Verse worst Wild Zwijn
5.95
Bekijk product