Zomerse wraps met lamsgehaktballen

Lamsgehakt van Dutch Merino is mager vlees en past daarom goed binnen een dieet. Ook is het heerlijk om te eten tijdens warme dagen als je niet al te zware kost wilt nuttigen. Met dit eenvoudige recept voor zomerse wraps met lamsgehaktballetjes en een fris yoghurtsausje heb je in een handomdraai een heerlijke en lichte maaltijd op tafel staan.

 

Dit heb je nodig:

500 gr lamsgehakt

2 tl Baharat kruiden

2 teentjes knoflook

2-3 el paneermeel

1 ei

Munt

Koriander

Peterselie

Zout

 

Voor het sausje:

3 el Griekse yoghurt

1 el mayonaise

1 teentje knoflook

Bieslook

Peper

Zout

 

Verder:

Wraps

Olijfolie

 

Zo maak je het:

Hak de knoflook fijn en meng dit samen met de Baharat kruiden, het paneermeel en het ei door het gehakt. Voeg naar wens fijngesneden munt, koriander en peterselie en een snuf zout toe.

Rol van het gehaktmengsel kleine balletjes en laat ze even in de koelkast opstijven. 

Maak ondertussen van de yoghurt en de mayonaise een sausje. Roer het geheel goed door elkaar. Rasp de knoflook fijn, en snij de bieslook in kleine stukjes. Meng dit samen met wat peper en zout door het sausje. Zet tot serveren in de koelkast.

Pak nu de lamsgehaktballetjes uit de koelkast en verhit in een pan een beetje olijfolie. Bak hierin de gehaktballetjes aan alle kanten gaar. 

Verwarm ondertussen de wraps volgens de verpakking en serveer hierop de lamsgehaktballetjes met een goede klodder van de saus. Heerlijk met frisse ijsbergsla en plakjes komkommer.

Smullen maar!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde producten