Ontvang GRATIS 2 kant-en-klare gehaktballen t.w.v. 7.49 bij besteding vanaf € 35.-!

Zomerstamppot met rundervinken en honingmosterdsaus

Van stamppot wordt er vaak gedacht dat het een typisch wintergerecht is, maar met producten van het seizoen tover je deze oer-Hollandse maaltijd ook tijdens de zomer op tafel. Onze zomerstamppot met snijbonen en sappige rundervinken is het perfecte gerecht om ook in de zomer van te genieten. Deze stamppot combineert de rijke traditie van comfortfood met een frisse en lichte twist, waardoor het een onweerstaanbare keuze is voor warme zomeravonden.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 rundervinken

1 kg iets kruimige aardappelen

300 gram snijbonen

200 gram geschrapte wortels

1 gele ui

2 el honing

200 ml slagroom

2 el Zwolse mosterd

Olijfolie

Boter

 

Zo maak je het: 

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in water met wat zout in zo’n 20 minuten gaar.

Snipper de ui en snijd de wortels in kleine ringen. Kook de wortels in 10 minuten in een pannetje met water. Fruit de ui in een wok of hapjespan met een scheutje olijfolie. Schep de snijbonen erdoor en laat zo’n 10 tot 15 min op laag vuur staan. Schep regelmatig om.

Smelt in een braadpan een klont boter. Bak hierin de rundervinken rondom in 15 minuten bruin en gaar. Neem de rundervinken uit de pan. Voeg de honing en 150 ml slagroom toe en roer met een spatel de aanbaksels los. Doe ook de mosterd erbij, verwarm nog een paar minuten tot een romige saus en doe de rundervinken terug in de pan.

Giet de aardappelen af en stamp met de overige slagroom tot een romige puree. Schep de snijbonen, de uien en de wortels erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de stamppot op de borden, leg de rundervinken erbij en schenk de honing-mosterdsaus erover. Eet smakelijk!

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
  1. Reversed sear picanha Reversed sear picanha De picanha is het populairste stuk vlees voor op de BBQ in Zuid-Amerika en dan met name Brazilië. Maar ook in Nederland wordt dit mooie stuk vlees steeds populairder! In Nederland wordt het verkocht onder de naam staartstuk. Picanha heeft een mooie
  2. Brisket op de BBQ Brisket op de BBQ Voor de echte BBQ-fanaat! Ook wel bekend als klapstuk of borststuk. Heerlijk om lekker lang te garen op de barbecue of in de oven.
  3. Sukade op de BBQ Sukade op de BBQ Sukade is niet alleen ideaal om te stoven, maar kan ook als een steak worden gegrild! Sukade wordt op deze manier ook wel flat iron steak genoemd. Superlekker!
  4. Boeuf Bourguignon Boeuf Bourguignon Boeuf Bourguignon is een traditioneel Frans stoofgerecht met rundvlees en rode wijn, bij voorkeur natuurlijk een mooie Franse Bourgogne. Ideaal voor een gezellig etentje, je kan het makkelijk van tevoren bereiden en je hebt er geen omkijken meer naar
Gerelateerde producten