Zwolse runderstoof met donker bier

Het is weer herfst, dus de hoogste tijd om weer heerlijke stoofpotten op tafel te zetten. Die heerlijke geur die weer in huis hangt en gezellig samen om tafel om te genieten van alles wat onze boeren te bieden hebben. En dat doe je natuurlijk het liefst met mooie lokale en duurzame producten! Ons recept voor heerlijke Zwolse runderstoofpot met mooi donker bier van Maallust moet je daarom ook een geprobeerd hebben. 

Je kunt deze heerlijke stoofpot serveren met aardappelpurree, rijst of gewoon gekookte aardappeltjes of brood. Maar denk ook eens aan een knolselderij stamppot, hutspot of zelfs gemaakte frietjes! Eigenlijk kan alles, maar net waar jij zin in hebt.

Wat heb je nodig voor 2/3 personen:
 - 500 gram runderpoulet
 - 3 uien in ringen
 - snufje nootmuskaat
 - 3 kruidnagels
 - 1 el Zwolse Mosterd
 - 1 el (room)boter
 - 3 el olijfolie
 - 1 Maallust Dubbel biertje (300 ml)
 - 250 gram champignons in plakjes
 - 300 ml water
 - 2 el appelstroop
 - 3 plakjes honingkoek
 - Peper

Doe de runderpoulet in een kom met de mosterd, kruidnagel, nootmuskaat en vers gemalen peper. Laat minimaal half uur rusten. Doe in braadpan olie en boter en bak de runderpoulet hierin bruin aan, voeg de uien toe en laat deze nog even mee fruiten. Vervolgens doe je het bier en het water erbij. Laat dit geheel minimaal een uur lekker sudderen. Doe de appelstroop en de champignons erbij en roer goed door. Doe de deksel weer op de pan en laat lekker nog een uurtje sudderen. Blijf af en toe roeren. Verkruimel, als het vlees zacht is, de plakjes ontbijtkoek boven de stoofpot en roer zachtjes erdoor. Dit bindt de saus. 
Daarna ben je klaar voor een heerlijke maaltijd, server erbij waar je zin in hebt en geniet!

Gerelateerde berichten
  1. Kleurrijke jagersstoofschotel van wildpoulet met wintergroenten Kleurrijke jagersstoofschotel van wildpoulet met wintergroenten Warm en gezellig in deze tijd van het jaar, met de hele familie om tafel met een heerlijk geurende en bij de herfst kleurende jagersstoofschotel van wildpoulet met wintergroenten. Want het oog wil immers ook wat!
  2. Hazenpeper Hazenpeper Herfst en winter vragen om heerlijke warme stoofpotten voor een gezellige avond aan tafel.Hazenpeper is een eeuwenoud recept wat hier heel goed van pas komt.
  3. Straffe Wildzwijnstoof Straffe Wildzwijnstoof
  4. Stoofpot van hert Stoofpot van hert Edelhert heeft een milde wildsmaak, lijkt qua structuur op rundvlees en is dus vrij toegankelijk. Met hertenvlees kun je dan ook een overheerlijke stoofpot maken waar iedereen van smult!  
Gerelateerde producten