Brisket

Voor de echte barbecue fanaat! Ook wel bekend als klapstuk of borststuk. Heerlijk om lekker lang te garen op de barbecue of in de oven.

 

Prijs per kilo: €17,95

Op voorraad
Gewicht: 5000 gram
€ 89,75

Brisket is een van de uitdagingen voor de serieuze barbecue-fanaat. Het stuk is in Nederland wat minder bekend maar als je dit mooie stuk vlees eenmaal geprobeerd hebt vergeet je de brisket nooit weer. In Texas is het in tegenstelling tot Nederland een zeer populair stuk vlees!

De brisket wordt gesneden uit de lagere buik van het rund, en staat bekend als werkvlees. Hierdoor is het vlees wat steviger van smaak. Aan de buitenkant van de brisket vind je een mooi vetlaagje, de binnenkwat van het vlees zelf is iets gemarmerd. De brisket is van een flink formaat en wordt ook wel een "whole packer" genoemd. De brisket bestaat uit twee spieren die niet in dezelfde richting lopen. 1 van die spieren wordt ongeveer vierkant gesneden en wordt de "flat" genoemd.
De uitdaging bij de brisket zit hem in het grote stuk vlees mals op tafel te kunnen zetten. Dit heeft veel tijd en geduld nodig, maar het lange wachten wordt uiteindelijk beloond met een heerlijk zacht, mals en sappig stuk vlees. Kijk hier hoe je deze uitdaging aangaat!

brisket van DE BLONDE D’AQUITAINE

Zin in een mooi groot stuk vlees op de BBQ om letterlijk je vingers bij af te likken? Dan is onze brisket van de Blonde d'Aquitaines echt wat voor jou! Als je even wat geduld hebt maak je binnen een dag een feestmaal.

runderras de BLONDE D’AQUITAINE

Bij Jager&Boer koop je een brisket die afkomstig is van boer Rob en zijn vrouw Heleen. Zij runnen al sinds jaren, net buiten Zwolle, een kleinschalige boerderij op landgoed Bikkenrade. Hier lopen de ongeveer 25 tot 30 prachtige Blonde d’Aquitaines zoveel mogelijk buiten of staan ze, indien buiten lopen niet mogelijk is, in een prachtige stal met natuurlijke lichtinval en genoeg bewegingsruimte. Blonde d’Aquitaine is een runderras dat nog maar sinds 1962 bestaat en is afkomstig van een samenvoeging van 3 oude rassen: de Garonnaise, de Quercy en de Blonde. Deze sublieme kruising resulteerde in een compleet nieuw vleesras, de Blonde d’Aquitaine, een groot, sterk en gezond runderras dat bovendien geen enkel probleem met kalveren heeft. 

Dat de runderen van Rob en Heleen een goed leven genieten is ook terug te vinden in de uitmuntende smaak. Zo krijgen de Blonde d’Aquitaines gevarieerd voedsel en natuurlijk gras, wat ook terug te vinden is in de smaak van het vlees. Daarnaast is het vlees van de Blonde d’Aquitaine mager, er zit minder vet in het vlees en is het fijn van draad. Dit maakt dat de smaak van het vlees niet alleen subtiel, maar ook heerlijk is. Dit geldt uiteraard des te meer voor deze brisket van de Blonde d’Aquitaine!

brisket KOOP JE BIJ JAGER&BOER

Heb je ook zin gekregen in zo'n geweldig stuk vlees als onze brisket van de Blonde d’Aquitaine? Bestel dan vandaag nog bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje rundvlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Ras: Blonde d'Aquitaine

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Brisket
Uw waardering