Dry aged ribeye Holstein - 250 gram

De rib eye wordt gesneden uit de voorkant van de rug van het rund, tussen de schouder en de lende in. De naam is afgeleid van het 'oog' vet wat zich in het midden van vlees bevindt. Dit vet smelt weg tijdens het verhitten op hoge temperatuur en wordt het langzaam een met het vlees. Als drager van heel veel smaak geeft het vet zo perfect zijn smaak af aan het vlees. Een mooie techniek om hierbij toe te passen in de 'reversed sear' techniek waarbij je de kerntemperatuur eerst langzaam tot 45 graden brengt en vervolgens extra kleur mee geeft aan de dry aged Holstein rib eye en de 'eye' laat versmelten met  het vlees door hem nog even te grillen op hoog vuur.

Op voorraad
Gewicht ca. 250 gram
24.95

De rib eye wordt gesneden uit de voorkant van de rug van het rund, tussen de schouder en de lende in. De naam is afgeleid van het 'oog' vet wat zich in het midden van vlees bevindt. Dit vet smelt weg tijdens het verhitten op hoge temperatuur en wordt het langzaam een met het vlees. Als drager van heel veel smaak geeft het vet zo perfect zijn smaak af aan het vlees. Een mooie techniek om hierbij toe te passen in de 'reversed sear' techniek waarbij je de kerntemperatuur eerst langzaam tot 45 graden brengt en vervolgens extra kleur mee geeft aan de dry aged Holstein rib eye en de 'eye' laat versmelten met  het vlees door hem nog even te grillen op hoog vuur.

RUNDERRAS HOLSTEIN

De Holstein koe vindt haar oorsprong in Nederland en werd er enkel en alleen gefokt voor haar melkproductie. Dit runderras verspreidde zich uiteindelijk tot in Noord-Amerika en verschillende Europese landen zoals Oostenrijk en Hongarije. Maar deze koe heeft naast haar uitgesproken melk ook overheerlijk Holstein vlees te bieden!
Wat een Holstein rund uniek maakt is dat ze haar hele leven lang melk produceert waar haar vlees een natuurlijke dieprode kleur heeft en door deze melkproductie een heerlijke smeuige en volle botersmaak krijgt. Deze melkproductie vormt dus de basis voor het smakelijke Holstein vlees!

 

PREMIUM DRY AGED VLEES VAN HOLLANDSE HOLSTEIN KOE KOOP JE BIJ JAGER&BOER

Heb je ook zin gekregen om verschillende soorten dry aged vlees te proeven van ons mooie Hollandse Holstein rund? Bestel dan vandaag nog bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje rundvlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!


Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Ras: Holstein

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dry aged ribeye Holstein - 250 gram
Uw waardering