Fazantenborst

Het mooiste stukje vlees met een kruidige aromatisch smaak van echte Hollandse fazant, mooi mager vlees met een milde wildsmaak wat makkelijk te bereiden is in de oven of in de pan. Wil je nog weer eens heel wat anders proberen dan kunnen wij je zeer aanraden om de fazantenborsten te pekelen en ze vervolgens warm te roken, zo heb je ze meteen geconserveerd en kun je een uniek hapje serveren voor bij de borrel.

Op voorraad
Gewicht v.a. 350 gramp/kg 31,95
Vanaf 10.38

Het mooiste stukje vlees met een kruidige aromatisch smaak van echte Hollandse fazant, mooi mager vlees met een milde wildsmaak wat makkelijk te bereiden is in de oven of in de pan. Probeer bijvoorbeeld eens dit heerlijke en aparte recept van fazantenborst met rookworst en spek. Wil je nog weer eens heel wat anders proberen dan kunnen wij je zeer aanraden om de fazantenborsten te pekelen en ze vervolgens warm te roken, zo heb je ze meteen geconserveerd en kun je een uniek hapje serveren voor bij de borrel.

De smaak van Fazant

Fazantenvlees van onze Hollandse fazant is lichtbruin/gelig van kleur. De smaak zeer toegankelijk en lekker kruidig, bijna aromatisch te noemen, dit komt omdat de fazanten houden van verse kruiden en bessen uit de natuur.

De fazant in Nederland

De prachtige fel gekleurde vogels (althans, de haantjes, de hennen zijn zeer goed gecamoufleerd) voelen zich erg thuis in een vochtig biotoop van ruigte met open land en de nodige structuurvariatie. Slootkanten en greppels, rietkragen, gronddepots, houtwallen en singels met voldoende dekking zijn favoriet, daar waar hij volop kan genieten van het vangen van insecten, hagedissen en soms muizen, het zoeken van zaden, bessen en verse kruiden. In Nederland is de fazant een standvogel en blijven deze mooie vogels het jaar rond in een broedgroep. In een aantal provincies in Nederland zijn de aantallen nog altijd boven gemiddeld hoog terwijl ze in andere provincies nog nauwelijks voorkomen.

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fazantenborst
Uw waardering