Galloway Steak Grasgevoerd

Een heerlijke steak van ons grasgevoerde Galloway rund. 

Op voorraad
Gewicht: 185 gram
€ 7,69

Zin in een heerlijke steak? Galloway rundvlees is smaakvol en stevig vlees met een mooie structuur! 

 

STEAK VAN GRASGEVOERD GALLOWAY RUND

Het vlees van het Galloway rund heeft ontzettend veel smaak, je proeft direct dat dit rund het gehele jaar door buiten loopt en zich voedt met wat er op dat moment in de natuur te verkrijgen is! Super mals en zacht van structuur met een karakteristieke eigen smaak.
Onze Gallowayrunderen lopen met een groep van 60 vrij rond op een veld van 100 hectare. Op dit heuvelachtige veld groeien bossen, struiken met bessen en verschillende grassoorten waar de Galloway zich te goed aan doet. Deze runderen lopen het hele jaar door buiten en zijn volledig zelfstandig. 
Pas vanaf 3-jarige leeftijd is de Galloway gereed voor de slacht, maar hoe langer je wacht hoe mooier het vlees dooraderd raakt met een marmering van vet. Deze runderen lopen zo'n 5 tot 8 jaar buiten voor ze verwerkt worden tot fijne stukjes vlees zoals deze overheerlijke steak. 

 

WEET WAT JE EET

Grasgevoerd, traceerbaar en zonder toevoegingen! Op de kleuterschool werd het ons al geleerd; wat eet een koe? GRAS! Dat weet iedereen. Grasgevoerd rundvlees is het duurzame rundvlees van koeien die in natuurgebieden grazen, zo ook ons Galloway rund. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat koeien van oorsprong bosdieren zijn, en geen weidedieren? Zo leeft onze “oerkoe”, het Galloway rund, nog steeds, lekker tussen de bomen en struiken waar ze leven van gras Met kruiden die ze kunnen vinden, daarnaast eet zo’n rund ook boomschors en houtige delen Van struiken, dat kunnen ze omdat ze vier magen hebben. Hierdoor blijven de dieren ook fitter, dat geldt immers Ook voor onszelf. Wanneer je iets eten wat niet gemakkelijk verteerd kan worden, wordt het opgeslagen als vetcellen. 
Grasgevoerde dieren ontwikkelen dus minder maar vooral ánder vet. Het vlees van het Galloway bevat daarnaast ook nog eens gezonde vetten zoals Omega 3 vetzuren. Ook heeft grasgevoerd vlees een hoger CLA gehalte (Cojugated Linoleic Acid) en een Hoger vitamine A en E gehalte als je het vergelijkt met graan gevoerd vlees. Het Galloway rund is een echte grazer. Geen krachtvoer, geen granen en geen mais, niks van dit alles, alleen gras en andere plantensoorten die in onze natuurlijke weides staan. Deze koeien staan dicht bij de natuur, dat zit in de genen van het ras. Zelfs in de wintermaanden staan onze Galloway runderen niet op stal, dit kan doordat ze een mooie lange vacht hebben die goed isoleert. Mochten de Galloways dan in de winter toch in een dik pak sneeuw terecht komen krijgen ze van boer Steffen uitsluitend zongedroogd hooi en kuilgras, afkomstig van eigen land, bijgevoerd.

GRASGEVOERD RUND KOOP JE BIJ JAGER&BOER

Heb je ook zin gekregen in een heerlijke steak van grasgevoerd Galloway rund? Bestel dan vandaag nog een mooi stuk Galloway rundvlees bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje vlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en eerlijk vlees, direct van onze boeren!

Bewaren: Maximaal 4°C.

Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Duitsland

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Galloway Steak Grasgevoerd
Uw waardering